Έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής της Λούλας Μεταξά «Θριαμβευτές» (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Με τίτλο «Θριαμβευτές» η  έκθεση ζωγραφικής της Λούλας Μεταξά  φιλοξενείται στο Ηράκλειο  από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου  στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν απόψε το βράδυ με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου -Δημοτική Πινακοθήκη, παρουσίας πλήθους κόσμου από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Με την παρουσία του τίμησε τη βραδιά των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βαγγέλης Ζάχαρης και οι Αντιπεριφερειάρχες Γωγώ Μηλάκη, Νίκος Ξυλούρης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης με τη Λούλα Μεταξά και τη Βάσω Βελιβασάκη

Στην πρώτη γραμμή και ο πατέρας της δημιουργού γνωστός επιχειρηματίας Ανδρέας Μεταξάς, που δε σταματούσε να δέχεται συγχαρητήρια και σίγουρα να νοιώθει υπερηφάνεια και χαρά για την καλλιτεχνική προσπάθεια της κόρη του.

Συντονίστρια της έκθεσης είναι η MagdalenaWozniakMelissourgaki, καταξιωμένη Πολωνή-Ελληνίδα καλλιτέχνης, ενώ ενδιαφέρουσα διάλεξη πραγματοποίησε η Ψυχολόγος -Ψυχοθεραπεύτρια, MSc, Βάσω Βελιβασάκη για την ψυχολογία πίσω από μια τραυματική εμπειρία, που καθήλωσε το κοινό με την επιστημονική της προσέγγιση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Τις ομιλίες των εγκαινίων συντόνισε η Ανδριανή Αγγελιδάκη, Δημοσιογράφος-Παρουσιάστρια.

Για όσους αναζητούν μία αφορμή να περιπλανηθούν στον δικό τους εσωτερικό θησαυρό και να θυμηθούν ή να συνειδητοποιήσουν μέσα από την τέχνη ότι και οι ίδιοι μπορούν να γίνουν θριαμβευτές στη ζωή τους, η πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Λούλας Μεταξά«Thrivers»ή σε ελεύθερη μετάφραση «Θριαμβευτές» σας περιμένει να τη γνωρίσετε από κοντά.

Ποιοι είναι όμως οι «Θριαμβευτές» ή «Thrivers» της Λούλας Μεταξά; Κάθε πίνακας είναι μία μικρή εξομολόγηση ψυχής ή μια μικρή μαρτυρία παρατήρησης ανθρωπίνων συναισθημάτων. Τα 90 έργα της έκθεσης συνομιλούν μεταξύ τους και παράλληλα εξιστορούν ένα ταξίδι διαφορετικών ανθρώπινων ψυχών στη διαχείριση των προσωπικών ψυχολογικών τραυμάτων τους με απώτερο σκοπό να θριαμβεύσουν.

Πολιτισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ