Επιτυχής Ενημερωτική Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο DDBS-Learning -TheDistant, Demonstration-Based, SkillLearningMethodστις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Σήμερα το απόγευμα στις 19 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00, οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου πραγματοποίησαν μια ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση (multiplierevent) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο "DDBS-Learning" στις εγκαταστάσεις τους στην οδό Ικάρου και Αρχιμήδου 1, στη Νέα Αλικαρνασσό. Η εκδήλωση προσέλκυσε ευρύ κοινό και είχε ως στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αριθμό έργου 2021-1-DE02-KA220-VET-000033120.

Το πρόγραμμα με τίτλο "DDBS-Learning – TheDistant, Demonstration-Based, SkillLearningMethod" διήρκεσε δύο έτη (2022-2024) και χρηματοδοτήθηκε από το Erasmus+. Σκοπός του προγράμματος ήταν η άμεση υποστήριξη εκπαιδευτών ενηλίκων ή εκείνων που επιθυμούν να γίνουν εκπαιδευτές ενηλίκων στην κατανόηση και εφαρμογή της μεθόδου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης DDBSL. Η μέθοδος DDBSL επιτρέπει την απομακρυσμένη παράδοση και απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων μέσω παρατήρησης και ανατροφοδότησης, επιτρέποντας στους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν πλήρως τις παρεχόμενες πληροφορίες.

Η ομάδα-στόχος του έργου και οι συμμετέχοντες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση  ήταν κυρίως εκπαιδευτές ενηλίκων και εν δυνάμει εκπαιδευτές ενηλίκων.

Οι εταίροι του έργου ήταν:

  • A & A Emphasys Interactive Solutions Ltd – Cyprus
  • Dimitra Education & Consulting SA – Greece
  • Instituto Para El Fomento Del Desarrollo Y La Formation SL – Spain
  • Gsi – Gesellschaft Fur Schweisstechnik International MBH – German
  • KEKΤεχνιές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου – Ελλάδα

Στο πλαίσιο του έργου, αναπτύχθηκαν:

  1. Το πρόγραμμα σπουδών DDBS-Learning
  2. Το εγχειρίδιο DDBS-Learning
  3. Honline εκπαιδευτική πλατφόρμαDDBS-Learning

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο website του προγράμματος http://ddbsl-project.eu/

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ