Με πλειστηριασμούς απειλούνται οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου δυόμιση χρόνια μετά το φονικό σεισμό του 2021

Petite Perle 300×250

Κοινοβουλευτική παρέμβαση των Τομεαρχών Υποδομών & Μεταφορών και Ανάπτυξης, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για παράταση της αναστολής

των πλειστηριασμών

Το μείζον πρόβλημα των πλειστηριασμών με τους οποίους απειλούνται οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου δυόμιση χρόνια μετά το φονικό σεισμό του 2021, φέρνουν στη Βουλή οι Τομεάρχες Υποδομών & Μεταφορών και Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης και Χρήστος Γιαννούλης, ζητώντας την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών.

Καταθέτοντας από κοινού Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την συνυπογραφή 13 ακόμη Βουλευτών, ζητούν απαντήσεις σχετικά με το εάν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να παραταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών για τους σεισμόπληκτους δανειολήπτες του Αρκαλοχωρίου, καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να υποστηριχθούν οι σεισμόπληκτοι στην αποκατάσταση των ζημιών τους από το σεισμό του 2021.

Με την Ερώτηση γίνεται αναφορά στο ιστορικό των λαθών και των παραλήψεων της Κυβέρνησης ΝΔ από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 και τα πολλά προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους πλειστηριασμούς ακινήτων των σεισμοπλήκτων, πολλοί από τους οποίους όχι μόνο έχουν δει να καταστρέφονται τα σπίτια τους, αλλά κινδυνεύουν να τα χάσουν και οριστικά εξαιτίας των εμπράγματων ασφαλειών των τραπεζών. Τονίζεται επίσης ότι η περιοχή του Αρκαλοχωρίου έχει υποστεί τεράστιες ζημιές σε κτιριακές υποδομές, τις μεγαλύτερες των τελευταίων 30 ετών, που είναι ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια, σχολεία και ναούς. Οι ζημιές αυτές αν και πρέπει να αποκατασταθούν με γοργούς ρυθμούς, δυστυχώς οι διαδικασίες είναι τόσο αργές με ευθύνη της πολιτείας, που υπάρχουν ακόμα πληγέντες που διαμένουν σε κοντέινερ. Έχει δε δοθεί μόνο ένα εξάμηνο αναστολής πλειστηριασμών, το οποίο και έληξε από τον Μάρτιο του 2022, με αποτέλεσμα να έχουν επιδοθεί 55 κατασχετήρια στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ