Παράτυπες μεταδημοτεύσεις: Τη μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο Μενέλαος Μποκέας…..

Petite Perle 300×250

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Μαλεβιζίου ξεκίνησε με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα υπό το βάρος των εξελίξεων που έφερε το πόρισμα της  Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) που είδε το φως της δημοσιότητας, να παραδέχεται ότι αφορούσε το δικό του Δήμο.

Παρακολουθώντας την τοποθέτηση του καταλάβαινες και έβλεπες την ταραχή και τον εκνευρισμό που τον διακατείχε, διότι διαισθανόταν ότι τα βασικά του προεκλογικά συνθήματα, Όλα στο φως και Δυνατά Καθαρά Ψηλά τίθενται υπό αμφισβήτηση, μόλις 4 μήνες μετά την επανεκλογή του.

Κατ΄ αρχήν το πόρισμα της ΕΑΔ ήταν άκρως αποκαλυπτικό και διαφωτιστικό για ότι είχε συμβεί το πρώτο εξάμηνο του 2023 στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Δείτε τι αναφέρει:

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι:

*τριακόσιες είκοσι τέσσερις (324) βεβαιώσεις υπεγράφησαν από τον Αντιδήμαρχο χωρίς να υπάρχει σχετική εξουσιοδότηση.
  • τριακόσιες εξήντα επτά (367) πράξεις μεταδημότευσης εκδόθηκαν βάσει μη νόμιμου δικαιολογητικού (βεβαίωση μονίμου κατοικίας αιτούντος ή συζύγου) συνεπώς  χωρίς να συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις έκδοσής τους.
  • τριακόσιες πέντε (305) βεβαιώσεις λόγω διετούς κατοικίας, εκδόθηκαν α) βάσει μη αποδεκτών ή ελλιπών στοιχείων και χωρίς να προκύπτει πραγματική εγκατάσταση με στοιχείο σταθερότητας , β) χωρίς να αιτιολογείται η αδυναμία απόδειξης της ιδιότητας του μονίμου κατοίκου από το απαιτούμενο  έντυπο Ε1

Για όσους γνωρίζουν είναι καταπέλτης διότι μιλάει για σωρεία παρατυπιών που συντελέστηκαν στο επίμαχο διάστημα και θα έπρεπε ο Δήμαρχος να είναι θεματοφύλακας αυτών των πράξεων που συντελέστηκαν στο Δήμο που ηγείται και τον εμπιστεύτηκαν οι πολίτες.

Το πρώτο ερώτημα που δεν απάντησε ο κ. Μποκέας είναι αν γνώριζε ότι συνέβαιναν αυτές οι πράξεις. Εδώ έρχεται να κουμπώσει ότι με αυτές τις μεταδημοτεύσεις αλλοιώθηκε και η σειρά εκλογής των δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του Δημάρχου και ήδη αρκετοί από τους υποψηφίους που δεν εκλέχθηκαν διαμαρτύρονται διότι δεν έπαιξαν με ίσους όρους.

Από τη στιγμή που ξεκινάει μία πειθαρχική διαδικασία όπως αναφέρει το πόρισμα που αφορά ένα Αντιδήμαρχο και μάλιστα στενό συνεργάτη του Δημάρχου Μαλεβιζίου, το αυτονόητο θα ήταν ο κ. Μποκέας να ζητήσει την παραίτηση του, για όσο διάστημα κρατήσει η διαδικασία και ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο Δήμαρχος όμως προτίμησε μετά από συνεννόηση με την παράταξη του και κάποιες συμβουλές από άτομα που εμπιστεύεται να μην προχωρήσει σε μία τέτοια γενναία πράξη και να αφήσει το χρόνο και τις όποιες εξελίξεις να τρέξουν το επόμενο διάστημα. Κοινώς πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τους δικούς του λόγους….

Στο δεύτερο σημείο της τοποθέτησης του, μίλησε πολύ σωστά, αφού όπως τόνισε θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία να θωρακιστεί θεσμικά ο Δήμος Μαλεβιζίου και να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά, που θα αμαυρώνουν την εικόνα του, τονίζοντας με έμφαση ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με τις υποδείξεις που αναφέρει το πόρισμα της ΕΑΔ.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ