Ενθαρρυντικά μηνύματα  από την αγορά της Αθήνας για τα κρητικά προϊόντα

Ολοκληρώθηκαν οι Β2Β συναντήσεις στο 3o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ -ΑΘΗΝΑ

Petite Perle 300×250

 

Με τους καλύτερους οιωνούς έπεσε η αυλαία του 3ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ στην Αθήνα, καθώς οι επιχειρηματικές συναντήσεις, που  προηγήθηκαν, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για άμεσες εμπορικές συμφωνίες.

 

Για δύο ημέρες, εκπρόσωποι 13 ξενοδοχειακών ομίλων, που εκπροσωπούν 620 ξενοδοχεία, 25 Super Markets, 13 Δικτύων Διανομής, 7 Delicatessen και 5 Εστιατορίων είχαν την ευκαιρία  να συνομιλήσουν απ' ευθείας με  120 παραγωγούς κτηνοτροφικών και αγροτικών  μεταποιημένων προϊόντων από  την Κρήτη  και να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας αγαθά που παράγονται σε όλο το νησί.

Στη διάρκεια της πρωτοποριακής και βραβευμένης διήμερης  διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν περίπου 17.500 Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις, σε  προκαθορισμένα ραντεβού για τους συμμετέχοντες από τις δύο πλευρές.

 

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε  η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους παραγωγούς από την Κρήτη να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε υποψήφιους αγοραστές, που θα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν  στον δικό τους χώρο και αντίστοιχα στους αγοραστές να ανακαλύψουν τους διατροφικούς  θησαυρούς που παράγονται στην Κρήτη.

Το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM-ΑΘΗΝΑ διοργάνωσαν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

 

Στόχος των διοργανωτών είναι η προώθηση σε νέες αγορές των εξαιρετικών φρέσκων και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη, η ανάδειξη της εξαιρετικής τους ποιότητας και η διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με την ευζωία, την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM-ΑΘΗΝΑ είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) καθώς και την έμπρακτη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Σημαντικοί υποστηρικτές  της διοργάνωσης ήταν η Aegean Airlines και οι Μινωικές Γραμμές, παρέχοντας εκπτώσεις για τη μετακίνηση των παραγωγών από την Κρήτη.

 

« Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα προκύψουν ενδιαφέρουσες συμφωνίες, γιατί τα προσφερόμενα προϊόντα κέρδισαν το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών με τις   εξαιρετικές προδιαγραφές τους » δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και κάλεσε μικρούς και μεγάλους παραγωγούς από την Κρήτη να αξιοποιούν τέτοιες ευκαιρίες επισημαίνοντας ότι «τα Επιμελητήρια της Κρήτης ανοίγουν δρόμους και θα συνεχίσουν να δημιουργούν συνθήκες για την καλύτερη προβολή και την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στο νησί.»

 

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός ήταν ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους συμμετέχοντες και η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Κρήτης να ανοίξουν νέους δρόμους για την προώθηση των κρητικών προϊόντων σε νέες αγορές.

 

 

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ