Ελένη Βατσινά: Το Α/Τ Μαλεβιζίου αφήνεται… στην τύχη του

Petite Perle 300×250

Στην παραδοχή ότι η έμφαση της Πολιτείας κατά την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών δίνεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην απάντηση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος στην ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένης Βατσινά για την ενίσχυση του Α.Τ. Μαλεβιζίου.

Ο Υφυπουργός, πετάει το "μπαλάκι" της ευθύνης σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην έκταση που καλύπτει το Α.Τ. Μαλεβιζίου, το οποίο δεν έτυχε καμίας ενίσχυσης παρά τις συχνές αναφορές τόσο από τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Σε δήλωσή της η κ. Ελένη Βατσινά αναφέρει:

"Η "καυτή" πατάτα της αστυνόμευσης και της εγκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες πέφτει για άλλη μια φορά στις "πλάτες" των λιγοστών αστυνομικών, που καλούνται να ξεπεράσουν τα ανθρωπίνως εφικτά, να διακινδυνεύσουν ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, προσπαθώντας να ανταποκριθούν σε καθήκοντα που πολλαπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι ευθύνη της Πολιτείας να εξασφαλίσει την απαραίτητη ανθρωποδύναμη στις αστυνομικές υπηρεσίες. Το Α.Τ. Μαλεβιζίου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα Α.Τ. που αφήνεται … στην τύχη του, με την τουριστική κίνηση να έχει ήδη ξεκινήσει και το αστυνομικό προσωπικό να καλείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση χωρίς καμία στήριξη από την Πολιτεία, παρά τις διαδοχικές επισημάνεις τόσο από τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών όσο και μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων.

Για άλλο ένα καλοκαίρι θα πρέπει να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας … στην Τύχη και τα Θεία, για να κυλήσουν όλα ομαλά".

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ