Εορτολόγιο: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου

Petite Perle 300×250

Σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη των Αγίας Αλεξάνδρας βασιλίσσης, Αγίων Ιανουαρίου και Φαύστου και Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Η Αγία Αλεξάνδρα ήταν σύζυγος του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Εντελώς διαφορετική από εκείνον, που ήταν τραχύς στα αισθήματα και φίλος της βίας και του αίματος, διακρινόταν για την ήρεμη ψυχική της διάθεση, την ευσπλαχνία και την φιλάνθρωπη ζωή της. Όταν στράφηκε προς τον αυτοκράτορα και τον παρακάλεσε να διατάξει την παύση των μαρτυρικών βασανιστηρίων, εκείνος της είπε να αποσυρθεί, όμως εκείνη απάντησε ότι  μια τέτοιου είδους σκηνή είναι απάνθρωπη και ανάξια του στέμματος.

Ο αυτοκράτορας διέταξε τη φυλάκισή της.Πέθανε στη φυλακή δύο μέρες πριν από τη θανάτωση του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, το 303 μ.Χ..

Σήμερα γιορτάζουν οι:

  • Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλέξω, Αλέκα, Σάντρα, Σάσα *
  • Ιανουάριος
  • Ιανός
  • Ιανή
  • Φαίστος
  • Φαιστή, Φαιστίνα

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

 

Ανατολή ήλιου: 06:40

Δύση ήλιου: 20:06

Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες 26 λεπτά
Σελήνη 12.4 ημερών

 

Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου και είναι η καταληκτήρια ημέρα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (World Creativity and Innovation Day), που ξεκινά στις 15 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ξεκίνησε το 2001, με πρωτοβουλία της Καναδής ψυχολόγου Μάρσι Σιγκάλ, για να υπενθυμίσει στους συμπατριώτες της πρώτα και στον υπόλοιπο κόσμο αργότερα την ικανότητα του ανθρώπου να σκέπτεται νέες ιδέες, να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και να λαμβάνει αποφάσεις για ένα καλύτερο κόσμο.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ