Ανάσα για χιλιάδες συνταξιούχους η απάντηση του Υπουργείου στο Φραγκίσκο Παρασύρη

Petite Perle 300×250

«Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, δια του Υφυπουργού κ. Πετραλιά, δεσμεύτηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου, ότι αναμένεται άμεσα νομοθετική ή ερμηνευτική πρωτοβουλία από το Υπουργείο για την εξεύρεση κατάλληλης λύσης προς ανακούφιση των χιλιάδων συνταξιούχων, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται και βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς το δημόσιο απαιτεί να επιστρέψουν, αναδρομικά χιλιάδες ευρώ από τις απολαβές τους, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κατά την τοποθέτησή του, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, τόνισε πως απαιτείται ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που τυχόν θα προβεί το Υπουργείο, στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της αδικίας για τους απασχολούμενους συνταξιούχους στους φορείς του Δημοσίου και της Γενικής Κυβέρνησης. Και βεβαίως για το αν προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία,  προκειμένου  οι μέχρι τώρα θεωρούμενες ως αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές να μην αναζητηθούν και ούτε να καταλογισθούν, με τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 4354/2015. Τόνισε, παράλληλα, ότι «σε απόγνωση έχουν περιέλθει, αφού έχουν αποδυθεί σ' έναν κοστοβόρο και ψυχοφθόρο δικαστικό αγώνα,  χιλιάδες συνταξιούχοι εργαζόμενοι καθώς το δημόσιο απαιτεί να επιστρέψουν αναδρομικά δεκάδες χιλιάδες ευρώ λόγω της εκ των υστέρων αλλαγής του μισθολογικού κλιμακίου τους. Συγκεκριμένα, το Γενικό λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με εγκύκλιο του Ελεγκτικού συνεδρίου της 09-06-2023  που παραπέμπει στην παρ.4 του άρθρου 11 του ν.4357/15 ισχυρίζεται ότι εάν έχει απονεμηθεί κύρια σύνταξη – βάσει του συνολικού χρόνου ασφάλισης – σε εργαζόμενο του δημόσιου τομέα που επιθυμεί να συνεχίσει να εργάζεται μετά τη συνταξιοδότησή του, αυτός θα πρέπει να τοποθετηθεί στο μισθολογικό κλιμάκιο νεοδιοριζόμενου υπαλλήλου», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζομένους αυτής της κατηγορία και στη ΔΕΥΑΗ. 

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κατά τη δευτερολογία του επανέλαβε «ότι συμφωνεί με το πλαίσιο της παρέμβασης του κ. Παρασύρη, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα αναζητηθεί μια δίκαιη λύση για τους εργαζόμενους και ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα ενημερώσει σχετικά το Βουλευτή».

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ