Άσκηση "Μίνωας" στο Μαλεβίζι- Φωτιά, εγκλωβισμοί, τσουνάμι και εκκενώσεις φέρνει ο σεισμός των 7,2 ρίχτερ

Petite Perle 300×250

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μεγάλη άσκηση ΜΙΝΩΑΣ το δεύτερο μέρος της οποίας θα υλοποιηθεί την Τρίτη, και περιλαμβάνει και διάφορές δράσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Ο σεισμός στις 23 Απριλίου θα έχει επίκεντρο ανοικτά της νήσου Ντίας στο Ηράκλειο έντασης 7,2 ρίχτερ και θα πλήξει τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, ενώ θα υπάρξει και τσουνάμι. Το σενάριο στο Μαλεβίζι εκτυλίσσεται γύρω από το εργοστάσιο του ΑΗΣ όπου αρχικά υπάρχει φωτιά και εγκλωβισμοί. Υπάρχει περίπτωση επίσης να υπάρξει τσουνάμι γι αυτό προετοιμάζεται εκκένωση δημοσίων χώρων και σχολείων που βρίσκονται κοντά στην παραλία.

 

  • Την Τρίτη  23 Απριλίου 2024 θα αποσταλούν δύο μηνύματα 112 προς όλη την Κρήτη.

(1) Το πρώτο μήνυμα, με το οποίο θα σηματοδοτείται η έναρξη της άσκησης της δεύτερης ημέρας, θα σταλεί μετά τις 10:00 π.μ. και θα έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:

«ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  23/04/2024 – ΩΡΑ (…) – Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση αισθητή σε όλη την Κρήτη. Έναρξη διεξαγωγής άσκησης σεισμού ΜΙΝΩΑΣ 2024. ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ

(2) Το δεύτερο μήνυμα θα ακολουθήσει λίγα λεπτά μετά το πρώτο και θα αποτελεί μήνυμα προειδοποίησης για τον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι λόγω της σεισμικής δόνησης. Το μήνυμα θα έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:

«ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  23/04/2024 ΩΡΑ (…) – Σεισμός μεγέθους 7.2 σημειώθηκε με επίκεντρο 30 χλμ B του Ηρακλείου. Κίνδυνος πιθανής εκδήλωσης τσουνάμι στην περιοχή σας. Απομακρυνθείτε άμεσα από τις ακτές. Ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών αρχών ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ