Φωτιά κοντά στην Παροικιά της Πάρου

Petite Perle 300×250

Ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, σημείωσε ότι στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που σπρώχνουν τη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στην Πάρο και συγκεκριμένα επί της Επαρχιακής Οδού Παροικιάς -Νάουσας. Μάλιστα, στάλθηκαν και επείγουσες ειδοποιήσεις από το 112 για να απομακρυνθεί ο κόσμος από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παροικιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά σε σπίτια και για την κατάσβεσή της έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, κινητοποιήθηκαν 2 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντικές ομάδες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, σημείωσε ότι στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που σπρώχνουν τη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή.

Εξήγησε ότι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τον δρόμο Παροικιάς -Νάουσας.

Ο αντιπεριφειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ότι ήδη ξεκίνησε ένα ελικόπτερο ενώ αναμένεται σύντομα ένα ακόμα από την Αθήνα.

Είπε επίσης ότι στην Πάρο φτάνει και ένα όχημα από Νάξο.

Ο κ. Λεονταρίτης εξήγησε ότι η φωτιά καίει σε ένα αλσάκι κοντά στην Παροικιά, το μέτωπο είναι επικίνδυνο λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι σπρώχνουν τη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή.

Πηγή: skai.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ