Παράτυπες μεταδημοτεύσεις στο Μαλεβίζι – Η Ειρήνη Αστρινάκη αποκαλύπτει καταγγελία και πορεία της υπόθεσης (έγγραφα)

Petite Perle 300×250

Με ένα μακροσκελές κείμενο αλλά και τα έγγραφα που συνόδευσαν την καταγγελία της για παράτυπες μεταδημοτεύσεις, η Ειρήνη Αστρινάκη αποκαλύπτει την πορεία της υπόθεσης που έφθασε ως το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Η Ειρήνη Αστρινάκη είναι τέως Δημοτική Σύμβουλος Μαλεβιζίου ως πρώτη επιλαχούσα με  τη Συνεργασία Ευθύνης του Δημήτρη Πιτσικάκη στις τελευταίες εκλογές, ενώ την εποχή που έκανε την πρώτη καταγγελία ήταν εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη της αντιπολίτευσης (ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ) στο Δήμο Μαλεβιζίου. Η κ.Αστρινάκη επίσης είναι πρώην αντιδήμαρχος Γαζίου σε παλαιότερη θητεία.

Εξιστορώντας αναλυτικά τα γεγονότα αναφέρει:

"Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός πως ένας Δήμος, όπως ο Δήμος Μαλεβιζίου, να διοικείται από ανθρώπους που εκμεταλλευτήκαν την ηθική των πολιτών και χρησιμοποιώντας τρεις λέξεις κέρδισαν τις εκλογές. 

Το κοινό μυστικό, που όλοι όσοι ασχολούνταν ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας γνώριζαν, για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις και βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, καταρρίπτει παταγωδώς το σύνθημα της παράταξης του κ. Μποκέα, «ΚΑΘΑΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΨΗΛΑ».

Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε επίσημα από την Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), ότι ζητήθηκε Πειθαρχική δίωξη κατά Αντιδημάρχου, σε δήμο της Περιφέρειας Κρήτης, για έκδοση παράνομων αποφάσεων μεταδημότευσης και βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, μετά από έλεγχο που διενήργησε κατόπιν επώνυμης καταγγελίας η Περιφερειακή Υπηρεσία Ρεθύμνου της ΕΑΔ .

Συγκεκριμένα στο πόρισμα εκτός των συστάσεων που υποδεικνύονται προς τις υπηρεσίες και τους άρχοντες του Δήμου, ζητείται επιπλέον η εκκίνηση της πειθαρχικής δίωξης του υπεύθυνου Αντιδημάρχου, η ανάκληση τριακόσιων εξήντα επτά (367) αποφάσεων μεταδημότευσης και τριακοσίων πέντε (305) βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας ως μη σύννομες.

Ο κ. Μποκέας στο Δημοτικό Συμβούλιο παρέστησε τον ΘΑΡΡΑΛΈΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ Δήμαρχο και ενημέρωσε το σώμα και τους πολίτες ότι το δημοσίευμα αφορά στο Δήμο μας και τώρα θα τον θωρακίσει με ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα διαφάνειας. 

Γιατί κ. Μποκέα αυτό δεν το κάνατε το περασμένο έτος; Δεν ήσασταν τότε Δήμαρχος ή δεν γνωρίζατε για τις παρανομίες που γινόταν στο Δημαρχείο;

Η αναφορά σας για αναζήτηση Δικηγόρων εκτός Κρήτης προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπιση σας νομίζω ότι δηλώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης για όλους εσάς. 

Λοιπόν δεν είναι δυνατόν πλέον να μιλάτε κ. Μποκέα για διαφάνεια και περιφρούρηση του Δήμου. Από ποιον θα προστατέψετε το Δήμο κ. Μποκέα; Από τον εαυτό σας και τους συνεργάτες σας; Ή μήπως θα προσπαθήσετε να μας παραπλανήσετε παραδίδοντας τον Αντιδήμαρχο ως εξιλαστήριο θύμα στη Δικαιοσύνη και όλοι εσείς να φανείτε ΚΑΘΑΡΟΙ;

Όλοι εσείς και πρώτος από όλους εσείς ο ΙΔΙΟΣ ως ηθικός αυτουργός αυτών των ενεργειών θα πρέπει να αναλάβετε πρώτος τις ευθύνες σας. 

Και επειδή θα πρέπει οι δημότες μας να μάθουν την αλήθεια, που εσείς προσπαθείτε εντέχνως να αποκρύψετε, θα παραθέσω παρακάτω όλο το ιστορικό μαζί με τα σχετικά αρχεία προς ενημέρωση όλων.

Το καλοκαίρι του 2023 και συγκεκριμένα στις 25/7/2023 εγώ προσωπικά ως Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κατέθεσα επώνυμη καταγγελία προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, διότι είχα διαπιστώσει ότι γίνονταν μέσα στο Δημαρχείο μεταδημοτεύσεις ατόμων που καμία σχέση δεν είχαν με το Δήμο μας.

Οι υπογραφές από τους Αντιδημάρχους έπεφταν σωρηδόν και οι βεβαιώσεις αν και ελλιπείς ολοκλήρωναν τις εκατοντάδες μεταδημοτεύσεις.

Η καταγγελία μου ήταν συγκεκριμένη και αναφερόταν στην περίοδο από 01/01/2023 έως και 30/6/2023 όπου εκδόθηκαν παράνομες αποφάσεις μεταδημοτεύσεων και βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας στο Δήμο, με σκοπό την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Παράλληλα αιτιολογώντας το κατεπείγον, ζητούσα την άμεση εξέταση του θέματος διότι ως τις 31/7/2023 θα γινόταν η οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων, με το φόβο ότι θα συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι παράνομες μεταδημοτεύσεις.. 

Στη συνέχεια και ενώ έχω συστρατευτεί με το Δημήτρη Πιτσικάκη, συμμετέχοντας και ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Συνεργασία Ευθύνης, προχώρησα σε δεύτερη καταγγελία στις 12/9/2023 παραθέτοντας συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία που η ίδια είχα ανακαλύψει λαμβάνοντας, νόμιμα πάντα, τους νέους εκλογικούς καταλόγους. Διαπίστωσα εκτός των άλλων ότι ο ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ από 53 ψηφοφόρους που είχε το 2019 είχε πλέον φτάσει το 2023 τους 79. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εντελώς άγνωστοι και καμία σχέση δεν είχαν με το τόπο αυτό. Ήταν λοιπόν επιτακτική ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Δυστυχώς η γραφειοκρατία αλλά και η ανάγκη για ενδελεχή έλεγχο στα αρχεία του Δήμου δεν επέτρεψαν να εκδοθούν άμεσα τα πορίσματα της ΕΑΔ. Εσκεμμένα η Δημοτική αρχή τότε και εις γνώση του Δημάρχου, καθυστέρησε να στείλει τα στοιχεία που της ζητήθηκαν εντός 5 ημερών, με έγγραφο από την ΕΑΔ στις 22/8/2023.

Επικαλούμενοι φόρτο εργασίας λόγω των επικείμενων εκλογών, ζητούν παράταση από την Εθνική Αρχή, η οποία και δεν είχε δικαίωμα να αρνηθεί. Σε όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική αρχή προσπαθούσε να μπαλώσει τις παρανομίες της κερδίζοντας παράλληλα χρόνο.

Οι εκλογές ήρθαν και παρά το γεγονός ότι ήμασταν σε συνεχή επαφή με την ΕΑΔ η έρευνα δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Οι ανακλήσεις των παράνομων μεταδημοτεύσεων και βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας δεν ήταν δυνατόν να γίνουν πριν τις εκλογές, με συνέπεια το εκλογικό αποτέλεσμα να αλλοιωθεί.

Με συνεχή παρακολούθηση του θέματος πολύ επισταμένα και επίμονα τόσο από εμένα προσωπικά όσο και από τον αρχηγό της παράταξης Δημήτρη Πιτσικάκη- Κούτουλο, με μοναδικό σκοπό να αποδειχθεί η αλήθεια, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 11/4/2024 ενημερωθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και εκδόθηκε το πόρισμα της ΕΑΔ. 

Η ΕΑΔ με ανακοίνωση που η ίδια εξέδωσε έκανε γνωστό το πόρισμα της στα ΜΜΕ και έτσι η Δημοτική Αρχή δεν μπορούσε πλέον να το κρατήσει μυστικό, αφού παράλληλα τους είχε κοινοποιηθεί και στο Δήμο και γνώριζαν πολύ καλά τις συνέπειες των ενεργειών τους.(https://aead.gr/…/elegxos-ths-ead-se-dimo-tis-kritis…)

Παρόλο που έχουν εδώ και 10 μέρες το πόρισμα στα χέρια τους και αναζητούν νομική κάλυψη εκτός Κρήτης, γιατί μάλλον δεν εμπιστεύονται τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της Κρήτης, έχει το θράσος, θα έλεγα εγώ, ο κ. Μποκέας να παρουσιάζεται σαν ήρωας παραδεχόμενος τις ατασθαλίες και προσποιούμενος ότι θα θωρακίσει το Δήμο. 

Μη προσπαθείτε να υποτιμήσετε την νοημοσύνη μας κ. Μποκέα!!! Τα στοιχεία υπάρχουν και θα τα παραθέσω παρακάτω, ώστε να ενημερωθούν όσοι δεν εθελοτυφλούν και να καταλάβουν ότι το ΚΑΘΑΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΨΗΛΑ καταρρίφθηκε!

Γνωρίζατε πολύ καλά τις παρανομίες σας και παρόλαυτα συνεχίζατε να διαλαλείται το σύνθημα σας. Μη νομίζετε ότι μπορείτε να κρυφτείτε πλέον πίσω από το δάκτυλο σας! Η δικαιοσύνη θα φωτίσει την αλήθεια και τότε θα έχετε να αντιμετωπίσετε εκτός τις πειθαρχικές και τις ποινικές σας ευθύνες. 

Και τότε όλα θα είναι ΚΑΘΑΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΨΗΛΑ και στο ΦΩΣ!!!!!!!

Επισυνάπτω τις δύο επώνυμες καταγγελίες μου, μαζί με τα έγγραφα της ΕΑΔ όπου με ενημέρωναν προσωπικά για την πορεία της διαδικασίας καθώς και τελική έκδοση του πορίσματος της έρευνας.

  Ειρήνη Μυρ. Αστρινάκη

        22/10/2024

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ