Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Κρήτη

Η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα στο Ηράκλειο, με φόντο τις κάλπες για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Με την παρουσία του  Κώστα Σκανδαλίδη αλλά και μέσω zoom του Δημήτρη Μάντζου, που λόγω ακύρωσης της πτήσης του δεν μπόρεσε να δώσει δια ζώσης το παρόν, μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος από το Ηράκλειο, αιρετών από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστών και εκλεγμένων σε θεσμικές θέσεις και κοινωνικές οργανώσεις,  πρώην βουλευτών, και εκπροσώπων της νομαρχιακής επιτροπής και των δημοτικών οργανώσεων, μπήκαν οι βάσεις για τον οδικό χάρτη της οργάνωσης τις επόμενες 48 μέρες, ενώ οριοθετήθηκε και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για την Κρήτη.

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης ώστε η χώρα μα αποκτήσει την αντιπολίτευση που της αξίζει, περνά μέσα και από την θα ισχυρή παρουσία και ενδυνάμωση του κινήματος στην Κρήτη, οι βάσεις της οποίας μπήκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Το ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο, οι κοινωνικές του αναφορές και το έντονο στίγμα της Κρήτης με τις παρουσίες από τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη, δημιουργούν τις βάσιμες ελπίδες πως και αυτή η μάχη για το ΠΑΣΟΚ θα είναι νικηφόρα.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης στην τοποθέτηση του ξεκαθάρισε πως νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς περιστροφές, φιοριτούρες και αμφιταλαντεύσεις η δεύτερη θέση κι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ κι αν το πετύχουμε, είπε,  η ΝΔ θα νιώσει την ανάσα της απειλής από το πολιτικό κόμμα που πράγματι φοβάται. Αναφέρθηκε στο πολύ ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που ειδικά στην Κρήτη έχει μια τεράστια δυναμική που από τη σύνθεση του και μόνο δείχνει που μπορεί να κινηθεί το κίνημα στις επόμενες εκλογές, ενώ υποσχέθηκε πως το ΠΑΣΟΚ την επόμενη των εκλογών θα πάρει την πρωτοβουλία να ενώσει τον προοδευτικό χώρο για να αμφισβητήσει το καθεστώς της ΝΔ.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τη μάχη ώστε το κίνημα να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην Κρήτη.

Ο Δημήτρης Μάντζος μίλησε για τους κινδύνους της Δημοκρατίας στις μέρες μας, στις προκλήσεις που έχει μπροστά του το ΠΑΣΟΚ, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση υπενθυμίζοντας τη φράση της αείμνηστης προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, που πρώτη εκείνη μίλησε για το σύστημα εξουσίας Μητσοτάκης ΑΕ, για να οριοθετήσει το κλειστό σύστημα εξουσίας που κατοικοεδρεύει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δυο βουλευτές Ηρακλείου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ήταν εκτός Κρήτης. Η Ελένη Βατσινά, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην Καλαμάτα  στο 3ο Φοιτητικό Συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ ο Φραγκίσκος Παρασύρης έδωσε το παρόν στη Βουλή όπου συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει για θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους.

Κρήτη - ΡΟΗ