Εφιαλτικό σενάριο σήμερα από την άσκηση στο Μαλεβίζι – Όλο ο Δήμος σε συναγερμό από τον Κρουσώνα ως την Αμμουδάρα

Petite Perle 300×250

Σε επτά επεισόδια – σενάρια εκτυλίσσονται σήμερα οι επιπτώσεις του σεισμού των 7,2 ρίχτερ  στο Μαλεβίζι. Ο σεισμός έχει επίκεντρο ανοικτά της νήσου Ντίας στο Ηράκλειο και θα πλήξει τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα οι επιπτώσεις του σεισμού "ακουμπούν" όλο το Μαλεβίζι από την Κρουσώνα όπου καταρρέουν κτίρια ως την Αγία Πελαγία που πλήττεται από Τσουνάμι, τις δεξαμενές καυσίμων του ΑΗΣ όπου παίρνουν φωτιά, τραυματίζονται και εγκλωβίζονται εργαζόμενοι. Στο Γάζι και την  Αμμουδάρα πλημμυρίζουν σπίτια από το τσουνάμι , στην γέφυρα του Παλαιοκάστρου διακόπτεται η κίνηση, στον Αλμυρό μετακινείται το τοιχίο της λίμνης ενώ και στην Τύλισο καταρρέουν σπίτια.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μεγάλη άσκηση ΜΙΝΩΑΣ για όσα θα συμβούν σήμερα σε Ηράκλειο και Λασίθι.

 

 

 

 

  • Την Τρίτη  23 Απριλίου 2024 θα αποσταλούν δύο μηνύματα 112 προς όλη την Κρήτη.

(1) Το πρώτο μήνυμα, με το οποίο θα σηματοδοτείται η έναρξη της άσκησης της δεύτερης ημέρας, θα σταλεί μετά τις 10:00 π.μ. και θα έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:

«ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  23/04/2024 – ΩΡΑ (…) – Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση αισθητή σε όλη την Κρήτη. Έναρξη διεξαγωγής άσκησης σεισμού ΜΙΝΩΑΣ 2024. ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ

(2) Το δεύτερο μήνυμα θα ακολουθήσει λίγα λεπτά μετά το πρώτο και θα αποτελεί μήνυμα προειδοποίησης για τον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι λόγω της σεισμικής δόνησης. Το μήνυμα θα έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:

«ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  23/04/2024 ΩΡΑ (…) – Σεισμός μεγέθους 7.2 σημειώθηκε με επίκεντρο 30 χλμ B του Ηρακλείου. Κίνδυνος πιθανής εκδήλωσης τσουνάμι στην περιοχή σας. Απομακρυνθείτε άμεσα από τις ακτές. Ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών αρχών ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ

 

 

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ