Φρίκη: Μητέρα μαχαίρωσε τον άνδρα της, ανάγκασε τις κόρες της να πιουν χλωρίνη και μετά τις στραγγάλισε

Petite Perle 300×250

Οι εισαγγελείς της Φλόριντα των ΗΠΑ ζητούν την θανατική ποινή σε βάρος μιας μητέρας που ανάγκασε τις κόρες της να πιουν χλωρίνη και στη συνέχεια στραγγάλισε την μία μέχρι θανάτου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο του εισαγγελέα της Πολιτείας.

Η Joanne Zephir βρέθηκε αναίσθητη σε ένα αυτοκίνητο με τις δύο κόρες της, 3 και 8 ετών, δίπλα στον δρόμο κοντά σε μια εκκλησία στην κομητεία Poinciana την Ημέρα της Μητέρας το 2022.

Η Zephir, 38 ετών, είχε αναγκάσει τις κόρες της να πιουν χλωρίνη από ένα ποτήρι πριν τις στραγγαλίσει.

Η τρίχρονη πέθανε, ενώ η οκτάχρονη επέζησε αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο. Η Zephir είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή της ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μαγείας «βουντού» που την είχε οδηγήσει να βλάψει τα παιδιά της, ανέφερε το Fox 10.

Είχε μαχαιρώσει και τον άνδρα της

Σε βάρος της μητέρας εκκρεμούσε ήδη ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκείνη την περίοδο, αφού είχε μαχαιρώσει τον άνδρα της, ο οποίος επέζησε. Σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σερίφης Marcos Lopez τον Μάιο του 2022, η Zephir είπε σε συγγενικό της πρόσωπο ότι θα παραδοθεί στις αρχές για την επίθεση στον άνδρα της, αλλά ήθελε πρώτα να περάσει χρόνο με τα παιδιά της.

Λίγες ώρες αργότερα, τηλεφώνησε στον ίδιο συγγενή και είπε ότι σκότωσε την τρίχρονη κόρη της, ότι η οκτάχρονη θα πεθάνει και ότι θα αυτοκτονήσει κι εκείνη, σύμφωνα με τον Σερίφη. Η 38χρονη κρίθηκε από το δικαστήριο τον Δεκέμβριο ως ικανή να δικαστεί ύστερα από ψυχιατρική αξιολόγηση, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Σε ένα μεγάλο κατηγορητήριο τον Φεβρουάριο, η Zephir κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού με όπλο από το ανώτατο δικαστήριο, ένα κακούργημα που επισύρει τη θανατική ποινή, σύμφωνα με την εισαγγελία. Η εισαγγελία δήλωσε πως η απόφαση να επιδιώξει την αυστηρότερη ποινή βασίστηκε σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ότι η Zephir είχε την επιμέλεια του θύματος και το θύμα ήταν κάτω των δώδεκα ετών. Κατηγορήθηκε επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού με όπλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά τη διάρκεια κακουργήματος με όπλο. Σύμφωνα με την Orlando Sentinel, η δίκη της Zephir θα ξεκινήσει στη Φλόριντα στις 7 Μαΐου.

 

enikos.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ