Στα εγκαίνια των εκθέσεων και της ρομποτικής Ολυμπιάδας ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Petite Perle 300×250

Στα εγκαίνια των εκθέσεων που γίνονται παράλληλα με την ολυμπιάδα ρομποτικής, παραβρέθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Οι εκθέσεις αφορούν τα τοπικά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, την οικοτεχνία αλλά και τις επιχειρήσεις καινοτομίας και πραγματοποιούνται στο περιθώριο της Τρίτης παγκόσμιας Ολυμπιάδας ρομποτικής που ξεκίνησε απόψε στο Ηράκλειο και αποτελεί διεθνή διοργάνωση με τη στήριξη της περιφέρειας Κρήτης.
«Έχουμε ένα σημαντικό συνδυασμό. Μια ολυμπιάδα ρομποτικής, μια μεγάλη διοργάνωση και παράλληλα το σημαντικό έργο που επιτελούν οι αναπτυξιακές εταιρείες μέσα από τα προγράμματα leader καθώς και μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να γίνονται μεγάλες επενδύσεις στην ενδοχώρα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές, τις αναπτυξιακές εταιρείες όλης της Κρήτης, Για την νιώθω υπερήφανος και ως πρωτεργάτης της αναπτυξιακής Ηρακλείου. Το 1991 που ξεκινούσαμε κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί Ότι θα υπήρχε αυτή η μεγάλη κατάκτηση από την πλευρά των χρηματοδοτικών εργαλείων και η ανάπτυξη που προέκυψε», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης ενώ Ευχαρίστησε το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Για τις χρηματοδοτήσεις και τη συμβολή στην διοργάνωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία τόσο στις παράλληλες εκδηλώσεις όσο και στους αγώνες της ρομποτικής ολυμπιάδας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίζει να στηρίζει τους νέους ανθρώπους, τις τοπικές επιχειρήσεις, τις ερευνητικές δομές, ανοίγοντας νέους δρόμους.
«Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε, χτίζοντας την Κρήτη του 2030.
Μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, την πιο φιλική Περιφέρεια στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.
Την Περιφέρεια που είναι αξιόπιστη, γρήγορη, αποτελεσματική.
Πάνω σε αυτούς τους άξονες συνεχίζουμε τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και προχωράμε μπροστά», τόνισε.

ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ