Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού

Petite Perle 300×250

Τα τεχνολογικά επιτεύγματα νέων παιδιών από τις χώρες που μετέχουν στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που συνεχίζεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρακολούθησε την έναρξη των αγώνων της Κυριακής και είδε από κοντά αγωνίσματα με αθλητές ρομπότ στην τοξοβολία, την κωπηλασία, τη σφαιροβολία, την πάλη κ.α., δίνοντας συγχαρητήρια στους μαθητές. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός παρακολούθησε και την προετοιμασία των ομάδων, ενώ συνομίλησε με μέλη των αποστολών της Αρμενίας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου, καλωσορίζοντάς τους στο Ηράκλειο. Ο Δήμαρχος δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του από τις τεχνολογικές γνώσεις των μικρών μαθητών, δίνοντας συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς – προπονητές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, καθώς και στις οικογένειές τους που τα στηρίζουν.

 

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός περιηγήθηκε και στην έκθεση που λειτουργεί παράλληλα, είδε από κοντά τα περίπτερα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την έκθεση προβολή των Τοπικών Προγραμμάτων LEADER των τεσσάρων Αναπτυξιακών εταιριών της Κρήτης (Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Αναπτυξιακή Λασιθίου, ΑΚΟΜΜ – Ψηλορείτης και Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης), πανεπιστημίων, οργανισμών αλλά και εταιριών που προωθούν τη νέα τεχνολογία στον πρωτογενή τομέα, τη βιοτεχνία και αλλού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός στην ηλεκτροκίνηση, συνομιλώντας με φοιτητές από τις Σέρρες που φοιτούν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, οι οποίοι κατασκεύασαν ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, λέγοντας ότι είναι στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής η ανάπτυξή της στο Ηράκλειο.

 

Υπενθυμίζεται ότι η 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η οποία πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση και του Δήμου Ηρακλείου, είναι ένα σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ