Παύλος Μπαριτάκης: «Μνημείο ανδρείας η απαγωγή του Γερμανού Στρατηγού Κράιπε»

Petite Perle 300×250

Στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για το ιστορικό γεγονός της απαγωγής του Γερμανού Στρατηγού Κράιπε, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

 

Ο κ. Μπαριτάκης απέτισε φόρο τιμής, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο της απαγωγής στις Πατσίδες, εκπροσωπώντας, όχι μόνο το μαρτυρικό Δήμο της Βιάννο, αλλά και το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων της Ελλάδας.

 

Μετά το πέρας του Τρισάγιου και της κατάθεσης στεφάνου ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τους Έλληνες που με τις γενναίες πράξεις τους, τον αγώνα τους, ακόμη και τη ζωή τους, έφεραν την Ελευθερία στην πατρίδα μας. 

 

Η ριψοκίνδυνη απαγωγή του στρατηγού Κράιπε, που πραγματοποιήθηκε στην Κνωσό, στις 26 Απριλίου του 1944, από μια ομάδα, η οποία μετά από μια πορεία γεμάτη εμπόδια και κινδύνους κατάφερε να φτάσει ως τη νότια Κρήτη και να διαφύγει στην Αίγυπτο, ενώ καταδιώκονταν από τα γερμανικά στρατεύματα, αποτελεί μνημείο ανδρείας και ένα "φωτεινό" παράδειγμα γενναιότητας και αυταπάρνησης, για την τόλμη που πρέπει όλοι να επιδεικνύουμε στη ζωή μας, βάζοντας πάνω από όλα την Πατρίδα και την Ελευθερία».

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ