Τρεις συλλήψεις για βεγγαλικά και πυροτεχνήματα

Petite Perle 300×250

Συνελήφθησαν τρεις  ημεδαποί  κατηγορούμενοι για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων στο Λασίθι

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 405 κροτίδες ,ποσότητα πυρίτιδας και ναυτικές φωτοβολίδες

Συνελήφθησαν, σήμερα (29.04.2024) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου   Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, τρεις ημεδαποί εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, κατηγορούμενοι για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης  για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης πώλησης – εμπορίας και της κατ' επέκταση  χρήσης βεγγαλικών και κροτίδων, σήμερα (29.04.2024) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά  :

  • 405 κροτίδες
  • 352 γραμμάρια πυρίτιδας
  • 2 ναυτικές φωτοβολίδες
  • 55 κενές κυλινδρικές συσκευασίες για τη δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών-κροτίδων

Επίσης κατασχέθηκαν 1.148 γραμμάρια πιθανόν νιτρικού καλίου .

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου .

Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

 

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης θα εφαρμόζονται καθ' όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

 

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ