Επιβεβαίωσε την υπεροχή της με νέες βραβεύσεις η Cretan Mill Αλμπαντάκης

Petite Perle 300×250

Με μια διπλή διάκριση στα Greek Exports Awards, την εκδήλωση θεσμό των Ελλήνων εξαγωγέων, η  Cretan Mill, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Αλμπαντάκη, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την υπεροχή της στο κλάδο παραγωγής και εμπορίας  ελαιολάδου. 

Η εταιρεία, συνώνυμο ποιότητας  και πρότυπο καινοτομίας, συμμετείχε και φέτος στα «Greek Exports Awards 2024» που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών κορυφαίων εξαγωγικών εταιρειών, η Cretan Mill, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Αλμπαντάκη, κατέκτησε δυο βραβεία. 

Η εταιρεία με έδρα τα Καλέσσα του δήμου Μαλεβιζίου, κατέκτησε το χρυσό βραβείο (Gold Award) στην κατηγορία «Top Manufacturing Export Company – Κορυφαία Μεταποιητική Εξαγωγική Εταιρεία».  Η Cretan Mill, έχει καταφέρει να ταξιδέψει  το κρητικό ελαιόλαδο σε όλο τον πλανήτη. Με συνεργασίες σε περισσότερες  από 45 χώρες, οι εξαγωγές της εταιρείας, η ιστορία της οποίας ξεκινά ήδη από το 1866, καταλαμβάνουν το 70% του συνολικού τζίρου της. 

Στην λαμπερή τελετή απονομής των Greek Exports Awards, η Cretan Mill, , κατέκτησε και το αργυρό βραβείο  (Silver Award) στην κατηγορία  «Top Export Company in Sustainability award – Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία σε βιωσιμότητα». Η εταιρεία, που αποτελεί την πρώτη πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα στον κλάδο του ελαιολάδου, συμμετείχε για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη κατηγορία και αμέσως επιβραβεύτηκε για τις στρατηγικές και δομικές επιλογές της! 

Έχοντας ενστερνιστεί τις αρχές της αειφορίας, η εταιρεία εφαρμόζει ένα πρότυπο παραγωγής που στοχεύει όχι μόνο στην οικονομία αλλά πρώτιστα στην προστασία του ανθρώπου και του φυσικού περιβάλλοντος . Οι νέες, πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Cretan Mill, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Αλμπαντάκη, δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας στους εργαζομένους της εταιρείας και εξασφαλίζουν το ιδανικό περιβάλλον εργασίας. Παράλληλα τα υπερσύγχρονα ελαιουργεία, οι αυτόματες γραμμές παραγωγής, το υπερσύγχρονο εμφιαλωτήριο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, οι δεξαμενές αποθήκευσης ελαιολάδου συνολικής χωρητικότητας 2.000 τόνων, το ιδιόκτητο χημικό εργαστήριο διαπιστευμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, οι σταθμοί παραλαβής ελαιολάδου, ελαιοπυρήνα,  ελαιοκάρπου, το Πυρηνελαιουργείο και οι λοιπές εγκαταστάσεις της εταιρείας εμπνέουν τους παραγωγούς που εμπιστεύονται την εταιρεία αλλά και τους δεκάδες ανά τον κόσμο συνεργάτες, που επιλέγουν για συνεργασία την Cretan Mill, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Αλμπαντάκη, εταιρεία – πρότυπο για κάθε επιχείρηση με εξαγωγικό όραμα.

«Τα βραβεία αυτά, αποτελούν την επισφράγιση των προσπαθειών και του οράματος που υπηρετούμε όλοι – εργαζόμενοι και συνεργάτες – στην  Cretan mill. Ένα όραμα – δέσμευση απέναντι στο κρητικό ελαιόλαδο, που μας «αναγκάζει» να συνεχίσουμε να παράγουμε και να εξάγουμε προϊόντα αδιαπραγμάτευτης αξίας, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές προηγμένης τεχνολογίας με το λιγότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα» δήλωσε ο CEO της εταιρείας Μιχάλης Αλμπαντάκης.  «Είμαστε υπερήφανοι και συνεχίζουμε » πρόσθεσε ο ίδιος. 

Για 12η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS,  διοργανωσαν το Greek Exports Forum & Awards, δίνοντας την ευκαιρία στους εξαγωγείς αλλά και τους εν δυνάμει εξαγωγείς  να μοιραστούν την επιτυχία τους αλλά και τις εμπειρίες και γνώσεις τους.

Η αξιολόγηση των εταιρειών που συμμετείχαν στο θεσμό των βραβείων πραγματοποιήθηκε από τις ψήφους του κοινού  και από τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής την οποία απαρτίζουν  εξέχουσες προσωπικότητες και βαθείς γνώστες του κλάδου των εξαγωγών. 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ