Συνεργασία Grid Telecom – Quadrivium Digital για τη δημιουργία ενός νέου καλωδιακού σταθμού προσαιγιάλωσης ανοικτής πρόσβασης στα Χανιά

Petite Perle 300×250

H Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η Quadrivium Digital, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου καλωδιακού σταθμού προσαιγιάλωσης ανοικτής πρόσβασης στα Χανιά .
Ο καλωδιακός σταθμός θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο της κατασκευήςενός νέου Data Center αρχικής χωρητικότητας 20 MW που θα αναγερθεί από τηνQuadriviumκαι θα λειτουργεί ταυτόχρονα ως κόμβος διασύνδεσηςγια την προσαιγιάλωση διεθνών υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων οπτικών ινών από την Ασία και την Αφρική, τα οποία θα διασχίζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Ο κόμβος θα διασυνδέει την Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων – Μεσογείου με την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, τις χώρες του Αραβικού Κόλπου και άλλους προορισμούς ανατολικά, νότια και δυτικά.
Η GridTelecom και η Quadrivium Digital θα προσφέρουν υπερσύγχρονες υποδομές και προηγμένες υπηρεσίες για την ασφαλή προσαιγιάλωση και λειτουργία των νέων υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων στην Κρήτη, επιτυγχάνοντας ισχυρή εφεδρεία, προηγμένη κυβερνοασφάλεια και υψηλή αξιοπιστία.
Οι νέες εγκαταστάσεις θα συνδυάζουν παγκοσμίου επιπέδου υποδομές προσαιγιάλωση ςκαθώς και αξιόπιστες λύσεις συστέγασης σε ένα DataCenterανοικτής πρόσβασης,με πιστοποίηση στη βαθμίδαTier III+.
Σε ό,τι αφορά τις παράκτιες εγκαταστάσεις, θα κατασκευαστούν οκτώ υποθαλάσσιοι αγωγοί με δυνατότητες για πολλαπλά φρεάτια προσαιγιάλωσης. Τα καλωδιακά συστήματα που θα προσαιγιαλώνονται, θα διέρχονται μέσω των προστατευμένων υποθαλάσσιων αγωγών και θα διασυνδέονται μέσω χερσαίων οπτικών ζεύξεων στον νέο καλωδιακό σταθμό, εντός του Data Center της Quadrivium.
ΗGridTelecom και η Quadriviumπρωτοπορούν μέσω της ανάπτυξης κατάλληλων συμπληρωματικών υποδομών που θα αποτελέσουν σημείο υποδοχής των νέων διεθνών υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων ενώ θα παρέχονται υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης σε επίπεδο υποδομών και επιχειρησιακών εφαρμογών. Στο πλαίσιο του έργου, η GridTelecom θα προσφέρει συνδεσιμότητα χαμηλής υστέρησης μεταφοράς δεδομένων, και διασυνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων, μέσω εναλλακτικών χερσαίων και υποθαλάσσιων οδεύσεων οπτικών ινών, με όλα τα υφιστάμενα και νέα DataCenters στην Κρήτη, την ηπειρωτική Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της ως ουδέτερος περιφερειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε:
«Η παρουσία της Ελλάδας στον ψηφιακό χάρτη της περιοχής ενισχύεται σημαντικά από τη συνεργασία της θυγατρικής μας εταιρείας GridTelecom με την Quadrivium. Με βασικό κόμβο την Κρήτη, η νέα τηλεπικοινωνιακή υποδομή θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πρόσθετου διαδρόμου μεταφοράς δεδομένων με μεγάλη γεωπολιτική αξία ανάμεσα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ μέσα από τις υποδομές του, συνεχίζει να δημιουργεί συνέργειες και προστιθέμενη αξία για τη χώρα συμβάλλοντας στο ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό της».

Ο Πρόεδρος της GridTelecom κ. Κώστας Αγαθάκης, ανέφερε:
«Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να επεκτείνουμε στρατηγικά τις υπηρεσίες μας σε επίπεδο συνεργατών και πελατών. Σε αυτό το πλαίσιο, τα σχέδιά μας να συνεργαστούμε με την QuadriviumDigital για την κατασκευή ενός νέου σταθμού προσαιγιάλωσης τηλεπικοινωνιακών καλωδίων στην Κρήτη, θα υποστηρίξουν σημαντικά την υλοποίηση νέων, διεθνών εναλλακτικών οδεύσεων μεταφοράς δεδομένων. Επιπλέον, η συνέργεια αυτή θα ενισχύσει τον στρατηγικό ρόλο του νησιού ως κρίσιμου ψηφιακού κόμβου ανοικτής πρόσβασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Quadrivium κ. AdityaAyyagari, δήλωσε:
«Τα Χανιά είναι το ανατολικότερο σημείο όπου τα διεθνή δίκτυα μπορούν να διασυνδεθούν με το ρυθμιστικό και εμπορικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χρόνους υστέρησης 10-15 ms, προς την Ελλάδα, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τις χώρες του Κόλπου –μειώνοντας στο μισό τις υστερήσεις μεταφοράς δεδομένων προς τη Μασσαλία. Η στρατηγική αυτή συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ και την GridTelecom δημιουργεί μια συνδυασμένη λύση προσαιγιάλωσης και διασύνδεσης που βοηθά τις κοινοπραξίες υποθαλάσσιων καλωδίων να απαλλαγούν πλήρως από δαπανηρές και χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης καθώς και κατασκευής υποδομών προσαιγιάλωσης. Επιπλέον, η δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με άλλα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα, περιφερειακούς παρόχους και ψηφιακές πλατφόρμες μέσα στο DataCenter διασύνδεσης της Quadrivium, δημιουργεί ένα πλούσιο οικοσύστημα που συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, της Κρήτης και του Δήμου Χανίων».

Οικονομία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ