Σάλος με ιερέα – Συνελήφθη επειδή ξόδεψε σχεδόν 40.000 ευρώ από τα χρήματα της εκκλησίας στο Candy Crush

Petite Perle 300×250

Ένας ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται ότι έκλεψε πάνω από 40.000 δολάρια (37.000 ευρώ) από τα χρήματα της εκκλησίας για να τροφοδοτήσει τον εθισμό του στα παιχνίδια για κινητά.

Τα εγκλήματα του αιδεσιμότατου Lawrence Kozak ανακαλύφθηκαν το 2022. Τότε είχε συλληφθεί λόγω υποψίας ότι χρησιμοποιούσε την πιστωτική κάρτα της εκκλησίας St. Thomas More για να δικαιολογήσει έξοδα περίπου 40.000 δολαρίων.

Στη συνέχεια, ο 51χρονος απομακρύνθηκε από τη θέση του στην εκκλησία και τέθηκε σε διοικητική άδεια από την Αρχιεπισκοπή της Φιλαδέλφειας. Την περασμένη Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, ο Kozak κατηγορήθηκε επίσημα για κλοπή και άλλα συναφή εγκλήματα.

Δημοσιεύματα της εφημερίδας The Philadelphia Enquirer, υποστηρίζουν ότι τα υπεξαιρεθέντα χρήματα δαπανήθηκαν για αγορές εντός εφαρμογής για παιχνίδια κινητής τηλεφωνίας, όπως το Candy Crush και το Mario Kart Tour. Πραγματοποιήθηκαν και άλλες αγορές, αλλά η πλειονότητα των χρημάτων ξοδεύτηκαν στο App Store.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας λογιστής που εργαζόταν για την εκκλησία ανακάλυψε «ένα αστρονομικό ποσό συναλλαγών με την Apple» που συνδέεται με την πιστωτική κάρτα της ενορίας. Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχου των οικονομικών της εκκλησίας. Οι δαπάνες φέρονται να έχουν αφετηρία τον Σεπτέμβριο του 2019 και να τελείωσαν μόνο όταν ο Kozak πιάστηκε τον Ιούλιο του 2022.

Αρχικά, ο Kozak αρνήθηκε ότι έκανε τις αγορές με την πιστωτική κάρτα της εκκλησίας σκόπιμα. Είπε ότι η κάρτα ήταν συνδεδεμένη με το τηλέφωνό του για εξουσιοδοτημένες πληρωμές της εκκλησίας. Σύμφωνα με τον Kozak, οι δαπάνες ήταν τυχαίες.

Ο Kozak έχει δώσει 10.000 δολάρια από δικά του χρήματα για να πληρώσει μέρος του χρέους της πιστωτικής κάρτας. Μετά τη σύλληψή του κατέβαλε άλλα 8.000 δολάρια στην εκκλησία, ενώ ζήτησε και συγγνώμη.

Πηγή: FOXreport.gr

enikos.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ