Γιάννης Κουράκης για τα 74 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης: Το σημαντικότερο σχέδιο ειρήνης στην ιστορία της ανθρωπότητας

Petite Perle 300×250

Στην Ημέρα της Ευρώπης, σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου, αναφέρεται σε μήνυμά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιάννης Κουράκης, επισημαίνοντας πως «έχει γενέθλια το σημαντικότερο σχέδιο ειρήνης στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Κουράκης, «η ήπειρός μας, η Ευρώπη, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γέννησε δύο παγκόσμιους πολέμους με τραγικά αποτελέσματα σε όλη την υφήλιο, γιορτάζει σήμερα 74 χρόνια Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Αυτό που γνωρίσαμε κάποτε ως Ε.Ο.Κ. και σήμερα ως Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως γενέθλια πράξη την 9η Μαΐου 1950 και την ιστορική διακήρυξη του τότε Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Robert Schuman, από την οποία απομονώνω μία προφητική πραγματικά φράση:

«Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί με μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα: Θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν πρώτα μια πραγματική αλληλεγγύη των λαών».

 

Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «αυτή η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης, αλλά και στο εσωτερικό των κοινωνιών μας παραμένει το μεγάλο ζητούμενο που είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ειρήνη για ακόμη περισσότερες δεκαετίες».

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Κουράκης, «σε έναν κόσμο όπου εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν μέσα στην ανασφάλεια και σε μία εποχή που ο πόλεμος κάνει πάλι την εμφάνισή του δίπλα μας, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο».

«Γι' αυτό», σύμφωνα με τον Γιάννη Κουράκη, «έχει τεράστια σημασία στις 9 Ιουνίου η ψήφος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κίνημα Αλλαγής και στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών της Ευρώπης: Την οικογένεια, που από τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου, του Ντελόρ και του Μιτεράν έκανε πράξη την αλληλεγγύη στην Ένωση».

ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ