Περιφέρεια, Αρχές, φορείς τίμησαν την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.  

Petite Perle 300×250

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Αυτοδιοίκηση, θεσμικοί εκπρόσωποι, Σώματα Ασφάλειας, φορείς, εκπρόσωποι κομμάτων και πολίτες τίμησαν σήμερα την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού 1941-1944 (η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα λήξης του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου).

Στο Ηράκλειο, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, με διοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου παρουσία Αρχών και θεσμικών εκπροσώπων, τελέστηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου ενώ για το ιστορικό της επετείου της 9ης Μαΐου ομιλία πραγματοποίησε η εκπαιδευτικός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Μαρία Καλαϊτζάκη.

Στη συνέχεια στο μνημείο Μάχης Κρήτης  τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοποι Κνωσού κ. Μεθόδιο επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, Χάρη Μαμουλάκη, Ελένη Βατσινά, Μανόλη Συντιχάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό,  τον ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπους κομμάτων, ενώσεων απόστρατων αξιωματικών, κ.α.

Στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού ανέφερε:

«Η 9η  Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, είναι μια ημέρα απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους, για μια Ευρώπη ελεύθερη. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους Αγωνιστές, εναντίον των δυνάμεων κατοχής και κρατούμε άσβεστη τη φλόγα της μνήμης τους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δήλωση του στα Μ.Μ.Ε ανέφερε: «Τιμήσαμε σήμερα την επέτειο για τη λήξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Τιμήσαμε με σεβασμό και ταπεινότητα τα εκατομμύρια θύματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα και στην Κρήτη, τους αγώνες, την αντίσταση τους, κατά του φασισμού και του ναζισμού την περίοδο 1941-1944. Τιμήσαμε τους ήρωες προγόνους μας που αντιστάθηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν μένοντας πιστοί στα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Το μήνυμα είναι σαφές ποτέ πια φασισμός και ναζισμός».

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ