ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου: Νέα ευκαιρία για οφειλέτες – Απόφαση για νέες ρυθμίσεις

Petite Perle 300×250

Μετά την απόφαση που έλαβε η ΔΕΥΑΜ για να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όπως ήδη έχει γράψει η Φωνή του Μαλεβιζίου, βάζει σε εφαρμογή νέο σχέδιο για να εισπράξει τα υπέρογκα χρέη που ανέρχονται όμως σε 4,9 εκ. ευρώ!

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Με βάση νεότερη απόφαση που έλαβε ενέκρινε την παράταση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών της μέχρι την 31/12/2024.

Μέχρι σήμερα ωστόσο η ανταπόκριση σε όποια ρύθμιση δεν έχει φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Κάτι που αποδεικνύεται από τους αριθμούς.

Παρ όλα αυτά η απόφαση αυτή λήφθηκε σε μια ύστατη προσπάθεια προσέγγισης των οφειλετών, πριν την επιβολή πιο σκληρών μέτρων που είναι η διακοπή νερού και η δέσμευση ΑΦΜ.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΥΑΜ, μάλιστα θα αρχίσουν να ενημερώνονται εκ νέου οι οφειλέτες.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται:

«Λόγω της παρατεταμένης ενεργειακής κρίσης και των συνεχών ανατιμήσεων, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες οικονομικές δυσκολίες και δεδομένου ότι υπάρχει ανταπόκριση από τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΜ, προτείνεται προς τα μέλη του Δ.Σ. της, να εγκρίνουν την παράταση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών μέχρι την 31/12/2024.

Το λόγο έλαβε το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ «…» και ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των καταναλωτών για την παράταση

ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του είτε μέσω προσωπικής ενημέρωσης (τηλεφωνική-έγγραφη ενημέρωση) εφόσον υπάρχει η δυνατότητα από την υπηρεσία, είτε μέσω ανακοινώσεων αναρτήσεων στα μαζικά μέσα ενημέρωσης.

Το λόγο έλαβε ο Γεν. Δ/ντής της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου και αναφέρθηκε στις ενέργειες της υπηρεσίας που αφορούν την ενημέρωση των καταναλωτών της και στη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων του Δ.Σ. που αφορούν τη δέσμευση ΑΦΜ καταναλωτών στη Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου και τη διακοπή παροχών υδροδότησης καταναλωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επίσης αναφέρθηκε στο σύνηθες φαινόμενο, καταναλωτές που προσφεύγουν στη ρύθμιση να πληρώνουν τις πρώτες δόσεις και στην συνέχεια να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

 

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ