Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής στο Zervos baked stories – Μια ιδιαίτερη συνάντηση παράδειγμα για τους νέους σπουδαστές

Petite Perle 300×250

Αν η καλύτερη ανταμοιβή για έναν καθηγητή είναι να βλέπει τον μαθητή του να προοδεύει τότε και οι δυο πλευρές νιώθουν περηφάνια και συγκίνηση, όταν συναντιούνται επαγγελματικά σε διττούς ρόλους.
Αυτό έγινε στο Zervos baked stories την επιχείρηση του Γιώργου Ζερβού στο Γάζι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου Ζαχαροπλαστικής των σπουδαστών της 2ης Σχολής Ανώτατης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Ηρακλείου, του τμήματος μαγειρικής με στοιχεία ζαχαροπλαστικής.
Ο κ. Ζερβός είχε αποφοιτήσει από μια ανάλογη δημόσια σχολή, τότε ΙΕΚ, περίπου πριν 20 χρόνια και οι βάσεις που πήρε του έδωσαν τα εφόδια για τα επιτυχημένα μεθοδικά βήματα που ακολούθησαν στην επαγγελματική του πορεία.
Τότε είχε εκπαιδευτεί από τον Pastry Chef, τεχνικό σύμβουλο Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, εκπαιδευτή Θωμά Τριτσικάκη, και αυτή η μεταξύ τους σύνδεση έκανε εξαιρετικά ενδιαφέρον το μάθημα στο εργαστήριο του μαθητή του, και σήμερα άρτο επαγγελματία.
Όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το επάγγελμα, τις συνθήκες αλλά κυρίως να δουν ένα καλό παράδειγμα.

Το συγκεκριμένο τμήμα στη 2η ΣΑΕΚ άνοιξε πάλι φέτος ύστερα από 7 χρόνια παύσης . Σε αυτό  φοιτούν 19 άτομα μεταξύ αυτών και επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις γύρω από το επάγγελμά τους ή να αναβαθμίσουν τα πτυχία τους.
Οι σπουδαστές, Κλειώ Βελεγράκη, Όμηρος Μιχελάκης, Μαρινέλλα Γκιόνη, Γιώργος Καστρινάκης και Γιώργος Μαυράκης μίλησαν για τους στόχους και τα όνειρά τους.

Το σεμινάριο που έγινε στο Zervos baked stories  που εδρεύει στο Γάζι, επί της Ελ. Βενιζέλου 96 όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό ήταν πασπαλισμένο με φαντασία και δημιουργικότητα και κυρίως αγάπη για το επάγγελμα.

 

 

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ