Σλοβακία: Εκτός κινδύνου βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο

Petite Perle 300×250

Εκτός κινδύνου βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ρόμπερτ Κάλινακ, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε πως η ζωή του δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο. «Δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, όμως η κατάστασή του παραμένει σοβαρή και χρειάζεται εντατική φροντίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Σάββατο, ο 71χρονος λογοτέχνης Γιουράι Τζιντούλα, δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο, κρίθηκε προφυλακιστέος από το ποινικό δικαστήριο. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται πως υποστήριξε, αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει γιατί διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησής του. «Διαφωνώ με την πολιτική της κυβέρνησης. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκκαθαρίζονται», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή, ο Ρόμπερτ Φίτσο υποβλήθηκε σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση διήρκεσε δύο ώρες ενώ στόχος ήταν να αφαιρεθεί ο νεκρός ιστός από τα πολλαπλά τραύματα που προέκυψαν από τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, η εγχείρηση είχε σαν αποτέλεσμα να βελτιώσει τις πιθανότητες ανάρρωσής του, χωρίς όμως η κατάσταση της υγείας του να του επιτρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα.

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ