Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

Petite Perle 300×250

Θερμή υποδοχή επιφύλασσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στον πρώην Δήμαρχο Ηρακλείου και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιάννη Κουράκη και κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση γύρω από την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την Αυτοδιοίκηση, στο «δρόμο» για τις Ευρωεκλογές.
«Είχα τη χαρά να συναντηθώ και να συζητήσω με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα», ανέφερε, αρχικά, μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κουράκης, για να συνεχίσει λέγοντας:
«Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, ως πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, καθώς και πρόεδρος της ΠΕΔ είχαμε την ευκαιρία για μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο της Αυτοδιοίκησης».

«Ανάδειξη σοβαρών προοδευτικών ανθρώπων σε θέσεις ευθύνης σε κάθε επίπεδο»

Παράλληλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής έστειλε και «μήνυμα» εν όψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, σχολιάζοντας ότι «χωρίς αμφιβολία, έχει μείζονα σημασία η ανάδειξη σοβαρών προοδευτικών ανθρώπων σε θέσεις ευθύνης σε κάθε επίπεδοτοπικόεθνικόευρωπαϊκό: Για περισσότερη αλληλεγγύη, αποτελεσματικότητα, δημοκρατική λειτουργία, ενσυναίσθηση και σύγχρονη πολιτική σκέψη που κοιτάζει μπροστά, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».
Περιγράφοντας, στη συνέχεια, τα βασικά σημεία της συζήτησης με τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Κουράκης ανέφερε πως «με τον Χάρη Δούκα ταυτιζόμαστε σε πολλά ζητήματα της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ατζέντας και ακόμα περισσότερο σε θέματα που κρατάμε και οι δυο δυνατά μέσα στην καρδιά μας, όπως η στήριξη των ασθενέστερων, η καθαριότητα και το περιβάλλον, η ενεργειακή δημοκρατία και η πράσινη μετάβαση, καθώς και ο ρόλος των δήμων στη σύγχρονη πολυεπίπεδη διακυβέρνηση».
«Θέματα που είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά», όπως είπε ο Γιάννης Κουράκης, για να καταλήξει ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Αθηναίων «από την καρδιά μου για τις ευχές για καλή επιτυχία στις Ευρωεκλογές αλλά και για τη θερμότατη υποδοχή που μου επιφύλαξε!».

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ