Σάλος με τα… μπουζούκια σε ελληνική εκκλησία στη Βρετανία – Αντιδράσεις από την Αρχιεπισκοπή (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Αντιδράσεις και επικρίσεις προκάλεσε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Μπράιτον της Αγγλίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ελληνικά γκρουπ έπαιξαν μουσική την περασμένη Κυριακή (19/5) μπροστά από το ιερό της εκκλησίας, σε μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Δείτε το βίντεο:

«Βαθύτατη θλίψη και έντονος αποτροπιασμός»

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα».

Επίσης έκανε λόγο για περίσταση «ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων».

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης.

Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων. Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον».

ethnos.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ