Ημέρα Μαγείας Φυτών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το ΕΛΜΕΠΑ ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή για το κοινό - Εργασίες θα παρουσιάσουν και σχολεία του Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 το Αγρόκτημα του ΕΛΜΕΠΑ θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό από τις 10:00 ως τις 15:00 σε μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει μια πληθώρα δράσεων.
Διαδραστικά εργαστήρια, δημιουργικά και συμμετοχικά παιχνίδια, γνωριμία με το ρομπότ καλλιεργητή του Αγροκτήματος, κατασκευές, διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, δοκιμή μελιού, επίσκεψη σε καλλιέργειες, κυνήγι θησαυρού, είναι μερικές από τις δράσεις που σχεδιάστηκαν για επισκέπτες όλων των ηλικιών με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν γύρω από τα φυτά και το περιβάλλον, περνώντας μια υπέροχη μέρα στη φύση και κερδίζοντας δώρα και γνώσεις.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί, μέσα στη μαγική φύση των φυτών, είναι το σύνθημα που στέλνει η εκδήλωση!

Στην εκδήλωση συμμετέχουν με εργασίες τους τα πολλά σχολεία του Ηρακλείου και του Μαλεβιζίου.

Ανάμεσα τους  το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς Μαλεβιζίου.

Επίσης συμμετέχουν το  10ο Γυμνάσιο, Ειδικό Γυμνάσιο και Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 75ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, 2ο Νηπιαγωγείο Σητείας, καθώς και ο Παιδικός Σταθμός του ΕΛΜΕΠΑ.

Πρόγραμμα
Έναρξη
10:00 – 12:30
Επαναλαμβανόμενες δράσεις όπως διαδραστικά εργαστήρια, δημιουργικά και συμμετοχικά παιχνίδια, γνωριμία με το ρομπότ καλλιεργητή του Αγροκτήματος, κατασκευές, δοκιμή μελιού, επίσκεψη σε καλλιέργειες, κυνήγι θησαυρού, έκθεση σχολικών δράσεων κ.ά.
10:15 – 10:35
Δημιουργική αφήγηση, παραμυθιού. Ελάτε να ανακαλύψετε μέσα από το Ξύλινο Βιβλίο με τα μυστικά του Κήπου ποιο είναι το σημαντικότερο φυτικό είδος της Κρήτης.
12:30 – 13:30
Σύντομες ομιλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, Γεωπάρκο Ψηλορείτη, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και οι Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης.

Πληροφορίες για την προσέλευση σας:
1. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: https://hmu.gr/map/?location=her&lang=el
2. Χώροι Στάθμευσης:
https://drive.google.com/…/12P83csF2vOnp20dz0Gq…/view…
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ειρήνη Χριστοφορίδη στο [email protected]

Εκπαίδευση - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ