Εδώ Μαλεβίζι και …. γύρω – γύρω όλοι! – Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Petite Perle 300×250

Ο Γολγοθάς συνεχίζεται στην ΔΕΥΑΜ

Δύσκολη σε πολλά επίπεδα, όπως δείχνουν και οι εξελίξεις που συνεχώς τρέχουν, είναι η διαχείριση της κατάστασης στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου.

Η αλήθεια είναι πως διοίκηση και εργαζόμενο τρέχουν και δεν φτάνουν για την αποκατάσταση των βλαβών που πολύ συχνά παρουσιάζονται ενώ παράλληλα εργάζονται για να εξασφαλίσουν την επάρκεια νερού και στο μέλλον.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα στην τουριστική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ υπάρχει παράλληλα και ο βραχνάς των χρεών. Προκειμένου μάλιστα να μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα το οικονομικό κομμάτι η ΔΕΥΑΜ πήρε την απόφαση να αναζητήσει εξωτερικό συνεργάτη που θα μπορέσει να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Έτσι ζητείται ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο της εκτύπωσης, αποστολής, είσπραξης λογαριασμών και απόδοση εισπράξεων στην ΔΕΥΑΜ. Υπολογίζεται σύμφωνα με την μελέτη ότι θα εκδοθούν σε 1 ή 1,5 χρόνο 42.000 λογαριασμοί και οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις προτάσεις ως 7 Ιουνίου.

 

******

 

Μια σχέση με  διάρκεια 

 

Είναι μια σχέση που δεν ξεκίνησε ούτε όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης έγινε Υπουργός, ούτε όταν ο Άρης Σαλούστρος έγινε αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου.

Οι δύο άνδρες έχουν μια μακρόχρονη φιλία που δεν έχει σημείο αναφοράς τον πολιτικό τους χώρο αλλά την εκτίμηση που τρέφει ο ένας στον άλλο, μια φιλία που δοκιμάστηκε και άντεξε. Πρόσφατα μάλιστα επισφραγίστηκε και με μια κουμπαριά, αφού έδωσαν τα χέρια ο Λευτέρης Αυγενάκης να στεφανώσει τον γιο του Άρη Σαλούστρου.

Με αυτά τα δεδομένα κανείς δεν εξεπλάγην κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού στο Μαλεβίζι ούτε από τις θερμές χειραψίες, ούτε από τους εγκάρδιους εναγκαλισμούς αλλά ούτε και από τη φράση του Λευτέρη Αυγενάκη ότι για τα θέματα έργων στο Μαλεβίζι συνεργάζεται με τον κουμπάρο του.
Άλλωστε ο Άρης Σαλούστρος είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για τα έργα ως αντιδήμαρχος τεχνικών έρων στο Μαςλεβίζι.

Παρούσα η αντιπολίτευση 

Μπορεί η παράταξη της Συνεργασίας Ευθύνης ως Αντιπολίτευση στο Δήμο Μαλεβιζίου, να κρατά γενικότερα χαμηλούς τόνους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απούσα στα σημαντικά.

Έτσι τόσο ο επικεφαλής Δημήτρης Πιτσικάκης όσο και σύμβουλοι της παράτακης παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Τύλισο με δύο Υπουργούς τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο Δημήτρης Πιτσικάκης κάθησε στην πρώτη σειρά και παρακολούθησε την εκδήλωση. Η αλήθεια είναι πως σε κάθε περίπτωση η παράταξη είναι παρούσα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας κάνει και συναστήσεις στις οποίες συζητούν και διαμορφώνουν άποψη για τα θέματα. 

Φυσικά αυτές οι απόψεις θα παρουσιάζονται σταδιακά και όποτε υπάρχει ανάγκη.

 

*******

 

Είναι τόσο επικίνδυνα;

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Μπορεί να ήταν απλώς μια κακή συγκυρία ή σύμπτωση τα δύο ατυχήματα που έγιναν στα βράχια του Παλαιόκαστρου της προηγούμενες μέρες.

Πάντως το γεγονός είναι ότι γλίστρησαν, έπεσαν και τραυματίστηκαν σοβαρά δύο νεαροί άνδρες ένας Φιλανδός κι ένας Έλληνας και μάλιστα σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών. Μάλιστα η κατάσταση της υγείας του Φιλανδού είναι ακόμα κρίσιμη και όλοι εύχονται να το ξεπεράσει.

Πάντως εκτός από το γεγονός της αναστάτωσης που προκλήθηκε στην περιοχή αλλά και στους λουόμενους που βρισκόταν στο Παλαιόκαστρο, τα δύο απανωτά περιστατικά προκαλούν προβληματισμό.

Φυσικά όλη η Κρήτη είναι γεμάτη βράχια και δεν στέκει στη λογική να απαγορευθεί η πρόσβαση όπου υπάρχουν βράχια. Αν όμως ελεγχθεί και διαπιστωθεί ότι στο Παλαιόκαστρο, για κάποιους λόγους, υπάρχει μεγάλη από το συνηθισμένο επικινδυνότητα θα πρέπει να το ξαναδούν οι αρμόδιοι το θέμα.

********

Η υπερβολή

 

Μοιάζει, ακούγεται και εντέλει είναι υπερβολικό. Ο λόγος για τις ευχαριστίες που εκφράζονται σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο καιρό με κάθε ευκαιρία αλλά και αφορμή.

Κάποιες φορές οι ευχαριστίες προς κάθε λογής δημόσια πρόσωπα που έχουν επιφορτιστεί με την παραγωγή έργου για τους πολίτες, ξεπερνούν τα όρια της ευγένειας και φτάνουν στα όρια της κολακείας. 

Γι αυτό καλό να είναι να τηρείται και καμία φορά το μέτρο. Από όλες τις πλευρές.

*****

Το Βραβείο «Μπότση» στην Ευαγγελία Καρεκλάκη

Με το βραβείο από το «Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση» τιμήθηκε η αγαπητή δημοσιογράφος Ευαγγελία Καρεκλάκη.
Το βραβείο, "για τη δημοσιογραφική ανάδειξη θεμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας", παρέλαβε η κρητικιά δημοσιογράφος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, για το ντοκιμαντέρ παραγωγής Cretalive «Η ιστορία της Μαρίας: οι δαίμονες ΔΕΝ είναι ανίκητοι…», σε σκηνοθεσία Κώστα Δημάκη.
Η διάκριση αυτή αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση για την εξαίρετη συνάδελφο αλλά και για την δημοσιογραφία στην Κρήτη σε μια εποχή με ιδιαίτερες προκλήσεις.

******

Tι να μας κάνουν οι Ολλανδοί;

Σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα των μελετών για την αξιοποίηση του υδροφόρου ορίζοντα της Κρήτης από τους Ολλανδούς, είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης και αναφέρθηκε και στο φράγμα Βαρσαμά, μάλλον ως προσωπικό του στοίχημα.
Το έργο συζητείται πολλά χρόνια. Το 2017 με πανηγυρικό τότε τρόπο είχε γίνει δεκτή από τους Δήμους Μαλεβιζίου και Ανωγείων η απόφαση που είχε υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, βάσει της οποίας η μελέτη του σημαντικού αυτού έργου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, έλαβε χρηματοδότηση από το
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σήμερα στο 2024, αναζητούνται πόροι για την ολοκλήρωση των μελετών ….

 

******
Ο ακραιφνής Μητσοτακικός
«Ακραιφνή Μητσοτακικό», αποκάλεσε τον πρόεδρο των Κορφών Κώστα Φαραζάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ξεσηκώνοντας με γέλια και χειροκροτήματα το ακροατήριο στην εκδήλωση της Τυλίσου.
Για το λόγο αυτό μάλιστα, από το βήμα της δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Μαλεβιζίου, του υποσχέθηκε χρηματοδότηση 100.000€ για την αγροτική οδοποιία των Κορφών. Ο πρόεδρος έσπευσε να ευχαριστήσει δημόσια για το «δώρο» αλλά και εγγράφως στη συνέχεια.

******

Η Τσικουδιά
Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψουν οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί στη δικαιοδοσία του υπουργείου Αγροτικής
Ανάπτυξης.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο των αποσταγματοποιών Τάσο Βρέντζο, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, τον προσκάλεσε …στο Υπουργείο για να βγάζουν άφοβα τσικουδιά όπως είπε.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ