Τράπεζα Ελλάδος: Εκδίδει αναμνηστικό νόμισμα για την μάχη της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Στην έκδοση αναμνηστικού συλλεκτικού νομίσματος με αφορμή την 83η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης, προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας στη διάρκεια επίσκεψης του στην Κρήτη σε εκδήλωση μνήμης που έγινε χθες στο αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Νομισματοκοπείο της θα υλοποιήσει μια νομισματική έκδοση ασημένιου συλλεκτικού νομίσματος επιμελημένης κοπής σε ειδική συσκευασία φιλοτεχνημένη από τους καλλιτέχνες της, η οποία θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Στουρνάρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί πάντοτε υποχρέωσή της να συμβάλλει στην έκδοση συλλεκτικών νομισμάτων που προβάλλουν σημαντικές ιστορικές επετείους της χώρας. Δυστυχώς όπως είπε, η χώρα μας έχει το θλιβερό προνόμιο σε όλη τη γεωγραφική της έκταση να έχει δεκάδες χωριά και πόλεις τα οποία υπέστησαν βάναυσες σφαγές αμάχου πληθυσμού, κατατάσσοντάς τη, σε αναλογία πληθυσμού, στις πρώτες θέσεις θυμάτων κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης, η διοίκηση της ΤτΕ στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κρήτη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου το Υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στα Χανιά, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση και με τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Την Πέμπτη 23 Μαΐου, η Διοίκηση της Τράπεζας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο.

πηγή:patris.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ