Στη Βουλή οι καθυστερήσεις στα ραντεβού για το PETScan του ΠαΓΝΗ

Petite Perle 300×250

Ερώτηση Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Υγείας

 

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στους ογκολογικούς ασθενείς της Κρήτης η καθυστέρηση εξέτασης στο PETScan του ΠαΓΝΗ, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας όπως είχε προαναγγείλει Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και 12 ακόμη Βουλευτών.

 

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, φέρνουμε στη Βουλή τις καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητική πολιτικής που, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών, οδηγεί στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η, επί της ουσίας, υπολειτουργία του PΕΤ Scan στο ΠαΓΝΗ, του μοναδικού στην Κρήτη, οδηγεί αναγκάζει τους ογκολογικούς ασθενείς να ταξιδεύουν στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις τους, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία τους να περιμένουν επί 2 μήνες σε λίστα αναμονής. Ο αρμόδιος καλείται να δώσει απαντήσεις, αλλά και λύσεις σε ένα ζήτημα άκρως ευαίσθητο και επείγον.».

 

Στην Ερώτηση γίνεται αναφορά στο ιστορικό εγκατάστασης του μηχανήματος το οποίο δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για την έγκαιρη και ακριβή σταδιοποίηση της νόσου ακόμη και τον χαρακτηρισμό της βλάβης. Τονίζεται επίσης ο ρόλος του στον ακριβή σχεδιασμό των ακτινοθεραπειών, επισημαίνεται ο μεγάλος αριθμός των ασθενών που έχουν ή θα έχουν σύντομα ανάγκη από την χρήση του και γίνεται αναφορά στο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας και των κοντινών νησιωτικών κατοίκων που εξυπηρετούνται, να μην επωμίζονται το κόστος των εξετάσεων στα ιδιωτικά κέντρα της πρωτεύουσας και να μην ταλαιπωρούνται.

 

Για όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για το αν σκοπεύει να ενισχύσει με το απαραίτητο Προσωπικό το συγκεκριμένο Τμήμα ώστε να έχει ολοήμερη λειτουργία και να εξυπηρετούνται όσο τον δυνατόν περισσότεροι ασθενείς αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και το κόστος των εξετάσεων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ