Ξεκινά στο Μαλεβίζι το πρόγραμμα δακοκτονίας από Γάζι και Καλέσα

Petite Perle 300×250

Την  ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα δακοκτονίας στο Δήμο Μαλεβιζίου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας: 

  • την Παρασκευή  07 – 06 – 2024 στο Γάζι και
  • την Τρίτη 11 – 06 – 2024 στα Καλέσα. 

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός. 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα. 

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ'όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.  

Τηλ. Επικοινωνίας  ΔΑΑ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2810287423 – 2813407980 – 2813407981            

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ