Στην Αθήνα η συνάντηση Καλοκαιρινού – Σκυλακάκη για το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Petite Perle 300×250

Μια έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό στο Ηράκλειο.

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ηρακλείου στο γραφείο του, αλλά λόγω της σοβαρότητας τον ζητημάτων που βρίσκονται στην ατζέντα σε συνδυασμό με την πίεση του χρόνου, συμφωνήθηκε μια νέα συνάντηση στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός έχει παγώσει την κοινοποίηση των προστίμων αυθαιρέτων και έχει ζητήσει νομοθετική παρέμβαση για ρύθμιση τακτοποίησης, ως μια επιπλέον ευκαιρία για όλους όσοι για διάφορους λόγους, όπως ήταν η πανδημία, οι φυσικές καταστροφές, κ.α., έχασαν αυτή τη δυνατότητα. Όπως τότε (Μάρτιος 2024) είχε τονίσει ο Αλέξης Καλοκαιρινός, η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και σκοπός είναι οι ιδιοκτήτες της κατηγορίας αυθαιρέτων κτισμάτων 5, όπου τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης είναι υπέρογκα, (έως και 1.000.000€), να μπορέσουν να μπουν στην πλατφόρμα (που θα μειώσει τα κόστη), να ενταχθούν σε ρύθμιση και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ