Ισθμός: Η φωτιά στο βυτιοφόρο έκανε ζημιά στην αερογέφυρα

Petite Perle 300×250

Η φωτιά στο βυτιοφόρο που μετέφερε βενζίνη, και ανατράπηκε στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού, έχει κατασβεστεί, πλέον, πλήρως, αν και ήταν δύσκολη επιχείρηση καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου.

Επίσης η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή γύρω από το βυτιοφόρο.  Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν να προκληθεί μεγάλη φωτιά και διαδοχικές εκρήξεις.

Μια από αυτές καταγράφηκε σε τηλεοπτική κάμερα καθώς εκείνη τη στιγμή ο δημοσιογράφος του Korinthostv μετέφερε τις δραματικές εικόνες που επικρατούσαν στον Ισθμό. Λίγα μέτρα πιο μακριά συνέβη μια πολύ ισχυρή έκρηξη με αποτέλεσμα και ο ίδιος να τρομάξει.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

Πρόβλημα υπάρχει στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε αυτή. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε και είναι ακόμη σε ισχύ 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, όσο εξετάζεται η κατάσταση της αερογέφυρας (από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός) από τους μηχανικούς.

112
Το μήνυμα του 112

 

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου που διενεργούν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιουχων.

Εκτός από την εθνική έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού. Στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο (ουρά περίπου 3χλμ) τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα απελευθερώνονται σταδιακά με εκτροπή στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι – παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία.

Το συγκεκριμένο ρεύμα (από Αθήνα προς Κόρινθο) θα μείνει κλειστό για τις επόμενες ώρες, με την κυκλοφορία να συνεχίζεται μέσω εκτροπής, καθώς οι μηχανικοί εκτιμουν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο.

Για το χρόνο που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις των μηχανικών.

Στο ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα γίνεται αναστροφή των εγκλωβισμένων (ουρά περίπου 1 χλμ). Το συγκεκριμένο ρεύμα άνοιξε περίπου στη 1 τα ξημερώματα καθώς σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται να έχει υποστεί βλάβες η αερογέφυρα.

ΠΗΓΗ: www.reader.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ