Βάνδαλοι.. στον Κρουσώνα – «Χτυπούν» και καταστρέφουν πλατείες και σχολεία (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Αλλεπάλληλα περιστατικά βανδαλισμών καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Κρουσώνα.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Οι βάνδαλοι «χτύπησαν» πρόσφατα στο παρκάκι στον Άγιο Γεώργιο και μάλιστα αμέσως μετά τις εργασίες συντήρησης του, που δρομολογήθηκαν με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας και με την συμβολή πολλών εθελοντών από το χωριό αλλά και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων του Ηρακλείου.

«Δεν πρόλαβε να τελειοποιηθεί το πάρκο του Αγίου Γεωργίου και κάποιοι ανεγκέφαλοι φρόντισαν να προκαλέσουν καταστροφές» αναφέρει χαρακτηριστικά το μέλος του τοπικού συμβουλίου Κρουσώνα Ζαχαρένια Φασουλάκη, η οποία εκφράζει την αγανάκτηση της για όλα τα περιστατικά βανδαλισμών που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του χωριού.

Δυστυχώς όμως δεν είναι το μόνο περιστατικό καθώς σοβαρές φθορές προκάλεσαν άγνωστοι ανεγκέφαλοι βάνδαλοι και στο 2ο δημοτικό σχολείο του Κρουσώνα, στο Παιδικό σταθμό, ενώ δεκάδες είναι και τα περιστατικά ζημιών, κυρίως με σπασμένα τζάμια και στο κτίριο του Γυμνασίου. Στο 2ο Δημοτικό εκτός από τις τουαλέτες του σχολείου σπάζοντας με σφυριά και λοστούς τις πόρτες, κατέστρεψαν το δίκτυο αυτόματου ποτίσματος το οποίο μάλιστα είχε τοποθετηθεί με έξοδα του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, ενώ χάθηκαν τεράστιες ποσότητες νερού σε εποχές όπου η λειψυδρία μας απειλεί.

Όπως ανέφερε στη Φωνή του Μαλεβιζίου και η πρόεδρος του συλλόγου Έλλη Μαυρίδη οι συγκεκριμένοι ομάδα των βανδάλων έχει «χτυπήσει» και στο κτίριο που στεγάζεται ο παιδικός σταθμός, σπάζοντας τις πόρτες. Η κα Μαυρίδου είναι πρόεδρος και στο Σύλλογο Γονέων του Παιδικού Σταθμού. Το πρωί της Δευτέρας δε, άγνωστοι έσπασαν τα ξύλα των καθισμάτων στο αμφιθέατρο της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του χωριού, προκαλώντας την έντονη αγανάκτηση όχι μόνο της Τοπικής Κοινότητας αλλά του συνόλου των φιλήσυχων κατοίκων του χωρίου, που εναντιώνονται σε κάθε περιστατικό βίας και βανδαλισμού.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι βάνδαλοί που προκαλούν καταστροφές στον Κρουσώνα είναι γνωστά πρόσωπα με πολλούς κατοίκους του χωριού να εμφανίζονται αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε τρόπο τη δράση τους. Μάλιστα η Τοπική Κοινότητα προσανατολίζεται να καταθέσει μήνυση υπέρ αγνώστων και να ζητήσει την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την περιφρούρηση όλου του χωριού. Παράλληλα σχεδιάζουν να τοποθετήσουν κρυφές κάμερες για να εντοπιστούν οι ανεγκέφαλοι, που δεν σέβονται δημόσιους χώρους και υπηρεσίες.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ