Ινδονησία: Φίδι πύθωνας κατάπιε ολόκληρη γυναίκα

Petite Perle 300×250

Μία γυναίκα, ηλικίας 45 ετών, δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι της το βράδυ της Πέμπτης, κάτι που οδήγησε σε έρευνα στο χωριό της, στην Ινδονησία. Ο αρχηγός του χωριού είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι κοντά στα υπάρχοντά της, εντόπισαν έναν πύθωνα μήκους 5 μέτρων με μεγάλη κοιλιά. Οι χωρικοί αποφάσισαν να σκοτώσουν το φίδι και να το ανοίξουν. Στο εσωτερικό του, αποκαλύφθηκε το νεκρό σώμα της γυναίκας, πλήρως ντυμένο.

Αν και τέτοια περιστατικά θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια, αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια αφού τους κατάπιαν ολόκληρους οι πύθωνες.

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική Ινδονησία, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Ο σύζυγος της 45χρονης Farida και κάτοικοι του χωριού Kalempang στην επαρχία South Sulawesi την ανακάλυψαν την Παρασκευή μέσα στον πύθωνα. Η μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης. Ο σύζυγός της «βρήκε τα υπάρχοντά της… κάτι που τον έκανε να υποψιαστεί ότι κάτι της συνέβη. Στη συνέχεια οι χωρικοί έψαξαν την περιοχή. Σύντομα εντόπισαν έναν πύθωνα με μεγάλη κοιλιά», σύμφωνα με τις αρχές. Κατόπιν, συμφώνησαν να κόψουν το στομάχι του πύθωνα. «Μόλις το έκαναν, το κεφάλι της Φαρίντα φάνηκε αμέσως», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το TMZ, δείχνει πώς άνοιξαν το φίδι, σε μια δασώδη περιοχή, ενώ φαίνεται και το σώμα της γυναίκας να μεταφέρεται σε μια κουβέρτα, αφού ανακτήθηκε από το ζώο.

Οι πύθωνες του είδους αυτού, αρπάζουν το θήραμά τους με τα δεκάδες αιχμηρά κυρτά δόντια τους και στη συνέχεια το σφίγγουν μέχρι θανάτου πριν το καταπιούν ολόκληρο. Τα φίδια αυτά ζουν στην Ινδονησία και σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας και είναι γνωστό ότι τρώνε πιθήκους, χοίρους και άλλα θηλαστικά.

Ο πύθωνας αυτός είναι το μακρύτερο φίδι στον κόσμο, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Είναι εγγενές στη Νότια Ασία και μπορεί να φτάσει σε μήκος πάνω από 18 μέτρα. Ο μακρύτερος πύθωνας που βρέθηκε ποτέ στη φύση ανακαλύφθηκε το 1912, σύμφωνα με το μουσείο, και μετρήθηκε σε μήκος σχεδόν 30 μέτρα.

ΠΗΓΗ  lifo.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ