Ηράκλειο : Αστυνομικές επιχειρήσεις με συλλήψεις για την καταπολέμηση του παραεμπορίου

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 6.419 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, αξεσουάρ κ.α.

Petite Perle 300×250

Δείτε την ανακοίνωση της  αστυνομίας:

 

Συνελήφθησαν τέσσερα  (4) άτομα για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. Περί Εμπορικών σημάτων στο Ηράκλειο

 

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση χθες ( 10.06.2024 ) στο Ηρακλειο, σε συνεργασία τη Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε./Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β'/ Τμήμα Η.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν  τέσσερεις (4) ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. Περί Εμπορικών σημάτων. Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι τα ανωτέρω άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.295 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν   είδη ρουχισμού,  και λοιπά είδη  αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.

Από τη Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε./Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β'/ Τμήμα Η΄ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ' εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 29.500 Ευρώ.

 

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 4.500.000  ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ