Nέα παράταση για το κόμβο Τζωράκη – Πάει Σεπτέμβρη και η ταλαιπωρία των κατοίκων συνεχίζεται

Σε ποια άλλα σημαντικά σημαντικά έργα πάνε πίσω τα χρονοδιαγράμματα

Petite Perle 300×250

Νέα παράταση λαμβάνει το έργο του κόμβου στο ύψος του Τζωράκη μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη καθώς οι εργασίες πραγματοποιούνται με αργούς ρυθμούς εξαιτίας των έργων των υπογειοποιήσεων.

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Στο σημείο γίνονται αρκετούς μήνες τώρα μετατοπίσεις τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ και αυτές έχουν πάει πίσω όλα τα χρονοδιαγράμματα που έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζεται και η αντοχή των κατοίκων της περιοχής. Το έργο αυτό ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 και αρχικά είχε ημερομηνία περαίωσης το εξάμηνο και για τις δύο φάσεις του έργου.

Την πρώτη παράταση την είχε αιτηθεί ο ανάδοχος τέλη Δεκεμβρίου για να αναπληρωθεί ο χρόνος των πρώτων τεσσάρων μηνών της καθυστέρησης μεταξύ της υπογραφής της σύμβασης και της έναρξης των εργασιών για την οποία επίσης δεν είχε υπαιτιότητα ο εργολάβος. Τότε ημερομηνία παράδοσης και των δύο φάσεων του έργου ήταν ο Μάιος. Από τον Μάιο όμως πάμε στα τέλη Σεπτεμβρίου (!), σύμφωνα πάντα με τα επίσημα έγγραφα.

Μέσα Απριλίου ο ανάδοχος έκανε το δεύτερο αίτημα για την παράταση του έργου και αυτό έγινε δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου που εξέτασε το θέμα στη συνεδρίαση της Παρασκευής 31 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, τη 2η παράταση του έργου ήτοι ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 την αιτείται ο εργολάβος δεδομένου ότι υπήρχε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στις προαπαιτούμενες εργασίες για την εκτέλεση εργασιών που προβλέπονται στο περιγραφόμενο έργο. Η ανάδοχος εταιρεία με σχετικά έγγραφα αλλά και ηλεκτρονικά μηνύματα που απέστειλε από την αρχή του έτους, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη δυσκολία που υπήρξε στο συντονισμό αλλά και στην εκτέλεση των προαπαιτούμενων εργασιών, δηλαδή στη μεταφορά των τηλεπικοινωνιακών δικτύων των παρόχων WIND-VODAFONE- OTE, αλλά και στην καθυστέρηση υπογειοποίησης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, συνοδές εργασίες οι οποίες προηγούνται των εργασιών που προβλέπονται στη μελέτη του έργου.

Αρμόδιος αντιδήμαρχος για αυτό το έργο είναι ο κ. Γιώργος Πετούσης που αναφέρθηκε στους λόγους της παράτασης. Ως προς την πρώτη φάση του έργου που ήδη έλαβε παράταση από την αστυνομία ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της εργοταξιακής σήμανσης, οι πληροφορίες της Φωνής του Μαλεβιζίου αναφέρουν ότι απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας για την ολοκλήρωση τω εργασιών, με το αισιόδοξο σενάριο. Αυτό που υπολείπεται είναι η μετεγκατάσταση της καμπίνας ή αλλιώς καφάο επί της Θριάμβου. Τα μηχανήματα πάντως του εργολάβου εμφανίστηκαν ξανά στο σημείο αυτές τις ημέρες και το έργο άρχισε να δουλεύεται ξανά.

Οι νέες ημερομηνίες παράδοσης σε σειρά έργων

Αυτή η παράταση δεν ήταν η μόνη που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου της περασμένης Παρασκευής.

Την 4η παράταση έλαβε η πλατεία στο Τσαλικάκι με την ημερομηνία να έχει περάσει ( 16-5-2024) και εδώ ως αιτία αναφέρεται και η υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ εκτός από την υπογραφή της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης λόγω αυξήσεων ποσοτήτων και νέες τιμές. Την 3η παράταση μέχρι 24/9/2024 λαμβάνει το έργο της ανέγερσης ισόγειας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Αμμούδι

Την 1η παράταση μέχρι 29-7- 2024, έλαβε η ανακαίνιση του εκθετηρίου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος στο Φόδελε Την 4η παράταση έως 30/9/2-2924, έλαβε το έργο που είναι σε εξέλιξη στην ενορία Αγίου Γεωργίου, επίσης στο Φόδελε Μια ακόμα παράταση την 3η κατά σειρά λαμβάνει και η πολύπαθη πλατεία Ροδιάς επίσης ως 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους που ταλαιπωρεί τους κατοίκους από το 2021.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις σε αυτό το έργο εκτός από τις υπογειοποιήσεις των δικτύων οφείλονται και στην καθυστέρηση καθορισμού των ορίων κοινόχρηστου χώρου στην είσοδο του χωριού που αποτελεί και τον βασικό λόγο της μη ολοκλήρωσης της υλοποίησης της ανάπλασης, όπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα. Με την εκκρεμότητα αυτή πλέον να έχει λήξει. Ενδεικτικό είναι ότι το ιστορικό της συγκεκριμένης εργολαβίας πιάνει 4,5 σελίδες με 53 αναφορές από τη νομοθεσία μέχρι πολυάριθμες αποφάσεις. Για τα προαναφερόμενα έργα αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι ο κ. Άρης Σαλούστρος. Ο ίδιος ρωτήθηκε σχετικά από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Μπάμπη Μερονιανάκη για το τι ακριβώς συμβαίνει με τις παρατάσεις και υπό ποιες προϋποθέσεως δίνονται. Με τον πρώτο να απαντά ότι δε δίνονται εύκολα και χωρίς να υπάρχει λόγος.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ