Το Γυμνάσιο Γαζίου στις επετειακές εκδηλώσεις της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Petite Perle 300×250

  Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης, του άξονα 1, με τίτλο «Μαθαίνω την ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου μου», μαθητές/τριες του Γυμνασίου Γαζίου επισκέφθηκαν, στις 20 Μαρτίου 2024, τον ιερό ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων του Ρεθύμνου. Εκεί, τους υποδέχθηκε ο π. Νικόλαος, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ζωή των Μαρτύρων και την εθνική προσφορά τους. Επιπλέον, ο π. Νικόλαος πληροφόρησε τους μαθητές/τριες, ότι το 2024 είναι το επετειακό έτος των διακοσίων χρόνων από την Κοίμηση των Τεσσάρων Μαρτύρων και, αν οι ίδιοι το επιθυμούσαν, θα μπορούσαν να συμμετέχουν, με ένα δρώμενο. 

     Οι μαθητές/τριες του Γαζίου δέχθηκαν με πολύ χαρά και στις συζητήσεις, τις οποίες ακολούθησαν με την θεολόγο τους, Βασιλική Ιορδανίδου, αποφάσισαν να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις. Έτσι, ετοίμασαν ένα θεατρικό δρώμενο, το  οποίο επιμελήθηκε η θεολόγος τους και  αποτελούνταν από διαλόγους μαθητών/τριών και μελοποιημένες παραδοσιακές μαντινάδες, τις οποίες συνέθεσαν και μελοποίησαν οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, με τη συνοδεία χορωδίας. Ακολούθησαν δύο μήνες σκληρής δουλειάς, κατά τους οποίους οι μαθητές/τριες θυσίασαν περιπάτους, εκδρομές, διαλείμματα, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως το θεατρικό τους δρώμενο, το οποίο και παρουσίασαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρέθυμνο.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και πολλοί άνθρωποι παρακολουθούσαν όρθιοι και έξω από τον ιερό ναό από τα παράθυρα. Όταν τελείωσε το δρώμενο, ακολούθησε ένα ενθουσιώδες παρατεταμένο χειροκρότημα, για το υπέροχο θεατρικό, το οποίο παρουσίασαν τα παιδιά. Η ατμόσφαιρα ήταν κυριολεκτικά πανηγυρική!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβα Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρόδρομος, ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Ρεθύμνης Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής του Νομού Ρεθύμνης, Ταξιάρχος Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Σφηναρόλης, Κληρικοί της Μητρόπολης Ρεθύμνου και πλήθους ανθρώπων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, Πόδρομος, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τα παιδιά, να τους ευχαριστήσει για την υπέροχη εκδήλωσή τους και να υπογραμμίσει ότι με τέτοια παιδιά ο τόπος μας δεν έχει να φοβάται κανέναν και τίποτα. Τη βραδιά έκλεισαν και πάλι οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, οι οποίοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Τη μετακίνηση των μαθητών/τριών ανέλαβε η ενορία του Αγίου Νικολάου Γαζίου, ενώ τα παιδιά συνόδευσαν στο Ρέθυμνο οι καθηγητές/τριες Γεωργιώτη Ειρήνη, Ιορδανίδου Βασιλική, Κοσμαδάκη Ελένη, Σαββάκη Θεοδοσία και Χριστοδουλάκης Χρήστος.      

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ