Ξηλώνουν τους κυβόλιθους – Αποκαθιστούν τις κακοτεχνίες δρόμου στον Κρουσώνα (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Υψηλά αντανακλαστικά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, επέδειξαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχός Άρης Σαλούστρος και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Μαλεβιζίου για την αποκατάσταση των κυβόλιθων που είχαν αποκολληθεί από το αρχικό τμήμα του δρόμου που βρίσκεται η παλιά Βρύση στον Άγιο Γεώργιο, στον Κρουσώνα.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Μάλιστα οι αποκολλημένοι κυβόλιθοι ήταν η αιτία να σημειωθούν πολλά ατυχήματα στους διερχόμενους κατοίκους του χωριού. Στις ημέρες μάλιστα που υπάρχουν βροχοπτώσεις ο δρόμος ήταν αδιάβατος ενώ λόγω της ολισθηρότητας του ήταν επικίνδυνη και η διέλευση των οχημάτων.

Τις τελευταίες ημέρες συνεργεία της τεχνικής υπηρεσία του Δήμου βρίσκονται στην περιοχή, απομακρύνοντας τους κυβόλιθους που είχαν τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, αποτέλεσμα σοβαρής κακοτεχνίας προηγούμενου έργου, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας. Στην συνέχεια θα αποκατασταθεί το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου. Την άμεση αποκατάσταση ζητούσαν τις προηγούμενες ημέρες με επίσημο αίτημα προς τον δήμο Μαλεβιζίου οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνοντας μάλιστα και υπογραφές, καθώς οι αλλεπάλληλες οχλήσεις – ενημερώσεις για την επίλυση του θέματος αρμοδίως δεν είχαν πιάσει τόπο.

Το θέμα είχε παρουσιάσει και η Φωνή του Μαλεβιζίου, κινητοποιώντας τις υπηρεσίες του δήμου. Στην υπογραμμένη επιστολή που απεστάλη αρμοδίως αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι έχουν σημειωθεί ατυχήματα σε πολίτες για τα οποία είναι αυτονόητο ότι θα απαιτηθούν αποζημιώσεις. Ορισμένοι μάλιστα κάτοικοι έχουν κινήσει ήδη την διαδικασία. Για το θέμα ενημερώθηκε και προσωπικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άρης Σαλούστρος που δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση, όπερ και εγένετο.

Ο κ. Σαλούστρος επισκέφτηκε πριν δύο ημέρες το έργο συνοδευόμενος από τον Κρουσανιώτη αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη και τον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Φασουλάκη που έχει την μέριμνα για την τοπική ενότητα του Κρουσώνα. Όπως δήλωσε στην Φ.Μ. η καλύτερη λύση για την επίλυση του προβλήματος είναι να αντικατάσταση των κυβόλιθων και η τοποθέτηση «χτενιστού» μπετόν που αποτελεί ένα υλικό ιδιαίτερα ανθεκτικό και θα δώσει λύση στην και ολισθηρότητα του δρόμου.

H ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ