Σε Ροδιά και Καλέσα συνεχίζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας

Petite Perle 300×250

Στα Καλέσα και στα στη Ροδιά συνεχίζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Συγκεκριμένα οι ψεκασμοί θα γίνουν:

  • το Σάββατο 15 – 06 – 2024 στα Καλέσα και
  • την Δευτέρα 17 – 06 – 2024 στη Ροδιά.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτά να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθόλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας  ΔΑΑ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813407974 – 2813407980 – 2813407981           

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ