Εύβοια: 13χρονος πήγε να πνιγεί με σουβλάκι άλλο παιδί τον έσωσε με τον χειρισμό Heimlich

Petite Perle 300×250

Παρ' ολίγον τραγωδία το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6) στην Εύβοια με ένα 13χρονο παιδί το οποίο, σύμφωνα με το evima.gr, πήγε να πνιγεί την ώρα που έτρωγε σουβλάκι μαζί με τους συνομήλικούς του.

Για καλή του τύχη, ένας από τους φίλους του γνώριζε πώς να κάνει τις ειδικές κοιλιακές ωθήσεις και κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο στην Εύβοια.

Όλα ξεκίνησαν, όταν τα παιδιά, όλα μαθητές Γυμνασίου, είχαν κατέβει μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις στον Κάραβο, στην Εύβοια, το Λιμάνι του Αλιβερίου, για να κάνουν μπάνια, εκμεταλλευόμενα τον καλό καιρό.

Κάποια στιγμή, η παρέα των ανηλίκων έκατσε για σουβλάκια και το ένα εξ' αυτών, τρώγοντας μία μεγάλη μπουκιά, άρχισε να δυσφορεί.  Η μπουκιά του είχε φράξει τον αεραγωγό και το παιδί δεν μπορούσε καν να αναπνεύσει.

Τότε ένα άλλο παιδί από την παρέα, έτρεξε προς το μέρος του και κάνοντάς του τον χειρισμό Heimlich, δηλαδή τις ειδικές κοιλιακές ωθήσεις, και κατάφερε να τον σώσει.

Εύβοια: Το παιδί που τον έσωσε είχε κάνει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Το παιδί που έμελλε να είναι ο φύλακας – άγγελος του 13χρονου είχε παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 λίγους μήνες νωρίτερα.

Όπως είπε στην εν λόγω ομάδα διάσωσης ο πατέρας του παιδιού που επενέβη και έσωσε τον 13χρονο, «ένα παιδί από την παρέα τρώει μια μεγάλη δαγκωνιά από τον γύρο του και του στέκεται στον λαιμό. Παγώνουν όλοι. Το παιδί έκανε νοήματα ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σηκώνεται ο γιος μου, τον πιάνει από πίσω, του βάζει τα χέρια ανάμεσα στα στήθη και αρχίζει να τον πιέζει. […] Φίλε, βγαίνει όλο το κομμάτι από μέσα από το παιδί, το οποίο παίρνει ανάσα και βάζει τα κλάματα. Με έσωσες του έλεγε, δεν μπορούσα να αναπνεύσω».

Η ομάδα ενημέρωσε με τη σειρά της για το περιστατικό μέσω της σελίδας της αναφέροντας ότι τους γεμίζει αισιοδοξία ότι όσα δίδαξαν βοηθούν στην πράξη τους ανθρώπους, προσθέτοντας παράλληλα ότι πρόκειται για δεύτερο περιστατικό μέσα σε έναν χρόνο όπου σώθηκε ένα παιδί από άτομα που είχαν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

«Πώς να μην καμαρώνουμε όταν χάρη στον κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει η ομάδα μας κάθε χρόνο σε σχολικές μονάδες, σώθηκε μια ζωή» έγραψαν χαρακτηριστικά.

 

πηγή: www.evima.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ