Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων Σαχάκ Μασαλιάν

Petite Perle 300×250

Με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Σαχάκ Μασαλιάν συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το μεσημέρι της Τετάρτης 19/6.

Η άριστη μακρόχρονη σχέση μεταξύ των Αρμενίων και των Κρητικών στην πόλη του Ηρακλείου κυριάρχησε στη συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου και του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας. 

 

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στις βαθιές ρίζες της Αρμενικής κοινότητας στην πόλη, τονίζοντας ότι η κοινότητα «αποτελεί ένα πολύ ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και είναι ίσως η μόνη κοινότητα η οποία συνδυάζει το βάθος χρόνου με την σύγχρονη παρουσία. Έχουμε επίσης και πάρα πολλά ιστορικά τεκμήρια τα οποία αναδεικνύονται με πολλούς τρόπους και επίσης η αρχειακή έρευνα η οποία εξακολουθεί να γίνεται για την κοινότητα περιμένουμε να δώσει ακόμα πολύ υλικό.».

 

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τις άριστες σχέσεις μεταξύ Αρμενικής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας και δήλωσε ότι «Η Αρμενική κοινότητα του Ηρακλείου είναι και για εμάς πολύτιμη. Διατηρώντας την επικοινωνία με την κοινότητα διαπιστώνουμε ότι τα μέλη της είναι χαρούμενα, ευτυχή και προσαρμοσμένα στην τοπική ζωή.». 

 

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας συνοδευόταν από τον τοποτηρητή του μητροπολίτη της Αγίας Αρμενικής Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμανδρίτη Χορέν Αρακελιάν, τον Αποστολικό Τοποτηρητή της Εξαρχίας των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών Hovsep Bezazian, τον  Αιδεσιμότατο Αρμενικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Βιγκεν Τσολακιαν, τον γενικό Ποιμένα Αρμενίων Κρήτης αρχιεπίσκοπο Γεζνίκ Πετροσιάν, καθώς και εκπρόσωποι της κρητικής παροικίας των Αρμενίων.

Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ