"Νοικοκύρεμα" στην αγορά γάλακτος επιδιώκουν οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου

Σύσκεψη την Δευτέρα στην ΕΑΣΗ μεταξύ κτηνοτροφών , τυροκόμων και μεταποιητών γάλακτος 

Petite Perle 300×250

Με την τιμή του γάλακτος να έχει κατρακυλήσει στο 0,98€ το κιλό, η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου Συνεργασίας Κτηνοτρόφων του νομού Ηρακλείου απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση με τους τυροκόμους και τους μεταποιητές νωπού πρόβειου και γίδινου γάλακτός, την ερχόμενη Δευτέρα στις 18:30 στα γραφεία τη Ένωσης Ηρακλείου στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη
Στην συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα και γνωριμίας μεταξύ των δύο μερών ο νεοϊδρυθείς Κτηνοτροφικός Σύλλογος φιλοδοξεί να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία του γάλακτος αλλά και της μεταξύ τους συνεργασίας. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά το μέλος της προσωρινής διοίκησης Γιώργος Καργάκης «όλοι επιθυμούν να νοικοκυρευτεί η αγορά του γάλακτός στο νομό, να κατατεθούν οι προτάσεις συνεργασίας και από τις δύο πλευρές και να συνυπάρξουν για το κάλο του προϊόντος».

Στο νομό Ηρακλείου καταγράφονται συνολικά 29 επιχειρήσεις τυροκομεία, μεταποιητικές μονάδες, μαζί με όσους προχωρούν στην συγκέντρωση ποσοτήτων γάλακτος για λογαριασμό μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας της χώρας.

Να σημειωθεί πως από τον περασμένο Μάρτιο η τιμή του γάλακτός έχει συνεχής πτωτική πορεία για τους κτηνοτρόφους του Ηρακλείου με μονομερής ενέργειες από την πλευρά των τυροκόμων και των μεταποιητών γάλακτος, ενώ την ίδια ώρα οι τιμές των κρητικών τυριών στο ράφι των σούπερ μάρκετ συνεχώς αυξάνονται.

Ο κτηνοτροφικός κόσμος καταθέτει την ανησυχία του για το μέλλον της κτηνοτροφίας αν δεν υπάρξει αφ΄ ενός στήριξη για να παραμείνουν στο επάγγελμα και αφ΄ ετέρου διέξοδο για την προώθηση σε καλύτερες τιμές των προϊόντων που παράγουν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ