Την ενίσχυση της Πολεοδομίας στο Καστέλλι ζητά ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Petite Perle 300×250

Την ενίσχυση της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) στο Καστέλλι, ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής επισημαίνει ότι «ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, μιας περιοχής στα όρια της οποίας συντελούνται ραγδαίες οικιστικές και αναπτυξιακές αλλαγές.

Η κατασκευή του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής, την ίδια στιγμή που οι συνέπειες του καταστροφικού σεισμού το 2021, έχουν επιφέρει μεγάλη αύξηση στις υποθέσεις που σχετίζονται με την έκδοση αδειών κατασκευής και ανοικοδόμησης των σεισμόπληκτων κτιρίων της περιοχής ευθύνης της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) Καστελλίου. Μια υπηρεσία που αν και καλείται να σηκώσει το φορτίο της ανοικοδόμησης και της οικιστικής ανάπτυξης μιας περιοχής που καλύπτει το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, το Δήμου Βιάννου και μέρος από το Δήμο Χερσονήσου και Αρχανών Αστερουσίων, λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια με μία και μόνο μόνιμη πολιτικό μηχανικό.

Μόλις πρόσφατα προστέθηκε στη συγκεκριμένη υπηρεσία και ένας ακόμα υπάλληλος, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν λύνει το ζήτημα της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας της Πολεοδομίας στο Καστέλλι. Με δεδομένο το γεγονός ότι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου η κατασκευή του νέου αεροδρομίου συνεπάγεται το επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιωτών και επιχειρηματικών ομίλων για την κατασκευή κατοικιών, ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και επιχειρήσεων.

Με δεδομένο, επίσης, το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του 2024 πρέπει να εκδοθούν οι προεγκρίσεις αδειών για την κατά παρέκκλιση δόμηση, κρίνεται αναγκαία η άμεση ενίσχυση της Πολεοδομίας στο Καστέλλι», τονίζει στην ερώτησή του ο Βουλευτής.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ