Πού έχει φωτιά τώρα: LIVE χάρτης με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα σήμερα (21/6)

Petite Perle 300×250

Μία ακόμα ημέρα με πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, καθώς φωτιά καίει σε Αττική και Πελοπόννησο. Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Αττική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, λόγω πρόβλεψης ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 5.

Φωτιά τώρα: LIVE χάρτης με τα πύρινα μέτωπα

Στον χάρτη της NASA μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Στον δεύτερο χάρτη μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα πατώντας εδώ

Φωτιές σε πολλές περιοχές – Εκκενώθηκαν χωριά

Φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Αττική, Πελοπόννησο, Λάρισα, Εύβοια, Μεσσηνία, Θεσσαλονίκη, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία ενώ συνεχή είναι τα μηνύματα του 112.

Η φωτιά στον οικισμό της Λυρκείας, στην Αργολίδα, έχει επεκταθεί στο Κρανίδι όπου κάηκαν σπίτια.

Μεγάλο είναι το μέτωπο στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαστραντώνης. Εστάλησαν μηνύματα του 112 για απομάκρυνση από τους κατοίκους του Γάλαρου, από τις Πόρτες, τον Κάλφα και τα Κωστοπουλαίικα.

Στη Μεγαλόπολη, η φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κώστα Μιχόπουλο, ξεκίνησε από τα ορυχεία της ΔΕΗ και επεκτάθηκε. Ως αποτέλεσμα εκκενώθηκαν τα χωριά Χωρέμης, Απιδίτσα και Χρούσα.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αμφιθέα Λάρισας, με τη Πολιτική Προστασία να ενεργοποιεί το 112, καλώντας τους κατοίκους σε ετοιμότητα.

Στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας καίει φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Στο μέτωπο της φωτιάς στο Μαύρο Λιθάρι, εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση στη Λάκκα Αναβύσσου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Εύβοια στο Φιδονήσι στην περιοχή της Πούντας του δήμου Κύμης Αλιβερίου.  Από τη φωτιά υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Φωτιά εκδηλώθηκε στον Σοχό του δήμου Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη, με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής να περιορίζει τον κίνδυνο.

Στην Κορινθία πύρινο μέτωπο καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπηγή. Για την κατάσβεση του μετώπου έχουν κινητοποιηθεί 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα, ενώ 3 αεροσκάφη απογειώθηκαν και πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος.

Στη Θήβα, φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Στην περιοχή επιχειρούν 30 Πυροσβέστες με 13 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Πολοπόννησο το Σάββατο 

Για το Σάββατο, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
xartis
πηγή: www.reader.gr

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ