Χάρης Μαμουλάκης: Μετατρέπουν μια Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας σε ατομική ευθύνη των πολιτών

Petite Perle 300×250

Ασκώντας κριτική και παρουσιάζοντας τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση στη Βουλή του Εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι των φυσικών καταστροφών.

Ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία των περιουσιών των πολιτών από φυσικές καταστροφές, ευθύνη που σημαίνει ότι πρέπει το Κράτος να μεριμνά για την προστασία, την πρόληψη και την αποζημίωση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. «Σκοπός του νομοσχεδίου, είναι η δρομολόγηση της σταδιακής απόσυρσης της Πολιτείας, από τη Συνταγματική υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τις φυσικές καταστροφές. Και η μεταφορά και αυτής της ευθύνης, στους ίδιους τους πολίτες, στη βάση της ατομικής ευθύνης.».

Επισημαίνοντας ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η εκκίνηση γίνεται από τις επιχειρήσεις, ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι «με τις συγκεκριμένες διακριτές ενδείξεις, αυτό θα συνεχιστεί τις επόμενες φάσεις και θα επεκταθεί και στις ατομικές ιδιοκτησίες. Οι πολίτες καθίστανται υπεύθυνοι για την ασφάλιση των περιουσιών τους καλούνται να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ οι ανάγκες κρατικής αρωγής μειώνονται. Και βέβαια, δημιουργείται παράλληλα μια τεράστια αγορά ασφαλιστικών υπηρεσιών, ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις ασφαλιστικές εταιρείες.»

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Χάρη Μαμουλάκη, εδώ:

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ