Έρευνα με εντολή εισαγγελέα για το επεισόδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Petite Perle 300×250

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για όσα έγιναν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν αδικήματα όπως η βία κατά υπαλλήλου, η διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, η παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Η εντολή για τη διενέργεια της έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε μετά τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

 

Σημειώνεται πάντως πως οι εισαγγελικές αρχές της χώρας προκειμένου να καλέσουν τον βουλευτή σε εξηγήσεις ή να για να προχωρήσουν σε άσκηση δίωξης εφόσον στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων θα πρέπει προηγουμένως να ζητήσουν την άδεια της Βουλής και την άρση της ασυλίας του βουλευτή, όπως τονίζεται.

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο απέστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το περιστατικό.

Όπως αναφέρει:

«…Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο δίνει στη δημοσιότητα την από 3/7/2024 κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία ζητείται η άμεση διερεύνηση το περιστατικού, να συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί – καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη, καθώς και να διερευνηθεί αν το συγκεκριμένο συμβάν κατεγράφη στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας του αεροδρομίου από τη στιγμή που επιλήφθηκε αστυνομία του. Αν όχι, να διερευνηθεί ποιοι λόγοι οδήγησαν στη καταγραφή και την απόκρυψη ενός τέτοιου γεγονότος"

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ