Καταγγελία από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για τους τραμπουκισμούς του Λευτέρη Αυγενάκη

Petite Perle 300×250

Δε φτάνει που οι εργαζόμενοι βλέπουν καθημερινά τα δικαιώματά τους να τσακίζονται με τη βούλα της τωρινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στη βιομηχανία και το εμπόριο.

Δε φτάνει που οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζουν με μισθούς πείνας, λίγο πιο πάνω από το βασικό, ενώ την ίδια ώρα οι αεροπορικές και οι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο καταγράφουν το ένα ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο.

Δε φτάνει που οι συνθήκες μέσα στους χώρους του αεροδρομίου γίνονται όλο και χειρότερες, με πιο τρανό παράδειγμα το αεροδρόμιο Ηρακλείου που η έλλειψη κλιματισμού και μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες το κατατάσσουν στη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη, φέρνοντας έτσι τον κίνδυνο ενός εργατικού ατυχήματος μεγάλης εμβέλειας ακόμα πιο κοντά.

Έρχεται να προστεθεί και η βίαιη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και μάλιστα από τον Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ και πρώην Υπουργό Λ. Αυγενάκη, επειδή οι εργαζόμενοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και μετά την τρίτη αναγγελία του ονόματός του έκλεισαν την πτήση.

Η υπεράσπιση των αντεργατικών πολιτικών, που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, πάει χέρι-χέρι με την περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους και οδηγούν κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Δεν θα το ανεχτούμε!

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά και δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι κυβέρνηση και εργοδοσία  θα μας βρουν μπροστά τους για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο.

Το σωματείο μας έχει βγει μπροστά όλο το προηγούμενο διάστημα για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ζήσουν με βάση τις ανάγκες τους και όχι σαν δούλοι τον 21ο αιώνα. Δε θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

 

Η μόνη λύση είναι η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για σύγχρονα δικαιώματα!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο να έρθουν σε επαφή με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και να παλέψουμε για:

 

·       Μαζικές προσλήψεις και εκπαιδεύσεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα. Όχι στην εντατικοποίηση.

·       Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

·       Δωρεάν στάθμευση για όλους τους εργαζόμενους.

·       8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο. Ωράρια και άδειες που να διασφαλίζουν την ξεκούραση. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες και στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Όχι στα σπαστά ωράρια.

·       Αυξήσεις στους μισθούς. Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.

·       Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους χωρίς προϋποθέσεις με τη λήξη της σύμβασης και για όλο το διάστημα της ανεργίας.

·       Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

·       Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ